Türk Kadınlar Birliği Çanakkale Şubesi Başkanı Neriman Urgancı, 16 yıllık evli çiftin derneklerine başvuruda bulunması üzerine harekete geçti. Arı çifti, Ege Üniversitesi Hastanesi’nde uygulanacak tüp bebek tedavisi için geçen yıl İzmir'e gitti. Çiftin laboratuvar ortamında döllenen yumurtaları, anne adayının rahmine yerleştirildi. Doğum 7.5 aylıkken gerçekleşti. 17 Ocak 2012'de Çanakkale Huriye- Bahattin Demircioğlu Çocuk ve Kadın Doğum Hastanesi’nde dünyaya gelen bebekler, anne ve babasının kucağına verilemeden kuvöze alındı. Erken doğum nedeniyle gelişimleri tamamlanmayan iki erkek bebek sıkı bakım sonrası bugün taburcu edildi.

Türk Kadınlar Birliği Çanakkale Şubesi Başkanı Neriman Urgancı, üyeleri ile Arı çiftinin çocuk hasretine son vermek için 'arı gibi' çalıştıklarını ve toplanan bağışlarla bir aile yarattıklarını söyledi. Arı çiftinin 15 yıldır süren çocuk hasretinin ikiz bebeklerle son bulmasının kendilerini mutlu ettiğini belirten Urgancı, "Pahalı bir yöntem olmasına karşın, Çanakkaleli üyelerimizin katkılarıyla bu doğumu gerçekleştirdik. Nur topu gibi doğan Berat ve Bulut adı verilen ikiz bebekler, aynı zamanda bizim de torunlarımız gibi oldu" dedi.

50 GÜNLÜK KUÖZ TEDAVİSİ

Uz. Dr. Semra Uğurgelen de, erken doğum nedeniyle kuvözde takibe alınan bebeklerin 50 gün süren tedavinin ardından sağlığına kavuştuğun anlattı. Uğurgelen, "İki sevimli erkek bebek artık anne ve babasının kucağına gitti. Sağlıklarına kavuşan bu iki minik yavru, hastanemizin çocuk servisinin birer maskotu gibiydi. Onları bundan sonra ziyarete bekleyeceğiz" dedi.

İkiz bebeklerin annesi ev hanımı 36 yaşındaki Hafize Arı da, "Bugün yaşadığım mutluluğu kelimelerle ifade etmek mümkün değil. Evlat hasretime son veren Türk Kadınlar Birliği'ne müteşekkirim" diye konuştu.

ES(İÖ/COŞ) (FOTOĞRAFLI