Kepez İlçesi'ne bağlı Kayadibi Köyü'nde oturan ve birbirlerine aşık olan Mehmet Oya ile Zeynep Kula, ailelerinin birlikteliklerine karşı çıkması üzerine 2009 yılı sonlarına doğru kaçtı. Ailelerin gençleri bulup, kendi aralarında düğün yapmasının ardından Zeynep Kula hamile kaldı. Genç kız doğum için hastaneye geldiğinde 18 yaşından küçük olduğu görülünce, Mehmet Oya hakkında savcılığa suç duyurusunda bulunuldu.

Bir erkek çocuk sahibi olan Mehmet Oya hakkında 'çocuğun nitelikli cinsel istismarı' ve 'hürriyeti tahdit' suçlamasıyla 4 yıldan 13 yıla kadar hapis cezası istemiyle dava açıldı. Baba Bayram Kula, anne Ümmü Kula ve teyze Hasibe Hulat hakkında da 'cinsel istismara iştirak' suçlamasıyla dava açıldı.

Antalya 1. Ağır Ceza Mahkemesi'nde hakim karşısına çıkan sanıklardan Ümmü Kula, bir önceki duruşmadaki savunmasında, evden kaçtığında kızının 15 yaşından büyük olduğunu belirterek, "Kızımı nüfus cüzdanında yazan 25 Eylül 1994 tarihinde değil, 29 Haziran 1994 tarihinde dünyaya getirdim. Nüfus memuru yanlış yazmış" dedi. Hakim Faris Özsoy, Ümmü Kula'nın doğum yaptığı Antalya Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nden kayıtları istetti. Mehmet Oya ile Zeynep Kula, geçen hafta resmi nikahla evlendi.

HAKLARINDAKİ SUÇLAMALAR DÜŞTÜ

Oya çifti, bugünkü duruşmaya kucaklarında çocukları ile katıldı. Gelen hastane kayıtlarında annenin doğru söylediğinin ortaya çıktı. 15-18 yaş arasındaki çocukların, rızaları ile cinsel ilişkiye girmeleri halinde bu tür fiillerin şikayete bağlı olduğu hükmü gereğince tüm sanıklar hakkındaki suçlamalar geri çekildi ve dava düştü.

Mehmet Oya, nüfus müdürünün yanlışlığı nedeniyle korkulu günler geçirdiklerini belirterek, "Oğlumuz bizim tesellimiz oldu. Kaçtığımız tarihi bile tam hatırlamıyoruz. Hakimler hesapladı, 1 ay 20 gün daha önce kaçırmış olsaydım şimdi kesinlikle cezaevinde olacaktım. Bizim için büyük şans oldu. Oğlumuzla birlikte bu gece çok rahat uyuyacağız" diye konuştu.