3 aylıkken ateşli hastalık ve havale geçiren, ardından beyin hasarı (Spastik Serebral Palsi) oluşan Mustafa Er, buna bağlı olarak da çocukluk çağından bu yana oturamadı ve ayağa kalkamadı. Tüm şikayetlerine ek olarak omurgasındaki şiddetli eğrilik nedeniyle Antalya Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne getirilen Mustafa Er, önce Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Kliniği'nde 3 haftalık tedavi gördü. Daha sonra Ortopedi ve Travmatoloji Kliniği'ne alınan Mustafa Er, Doç. Dr. Serdar Akalın başkanlığındaki ekip tarafından ameliyata alındı. 4 saat süren omurga ameliyatının ardından Mustafa Er, 2'nci gün oturdu, 3'ncü gün ise ayağa kalktı.

Mustafa Er'in hala klinikte rehabilite edildiğini belirten Doç. Dr. Serdar Akalın, bu tür operasyonların çok riskli olduğunu ve özel maliyet gerektirdiğini belirterek, "Biz ailenin de onayını alarak zorlu bir operasyonun ardından başarılı sonuç elde ettik. Vatandaşlarımız artık çok özel kliniklere gitmeden devlet hastanelerinde de böyle bir operasyon geçirebilir" diye konuştu.

Mustafa Er'in annesi Ümmühan Arıkan ise oğlunun tekrar ayağa kalkması ve yürüyecek olmasının kendisi için bir mucize olduğunu söyledi.