Şişli'de saat 06.00 sıralarında devriye görevi yapan polis ekipleri, Büyükçekmece'deki özel bir hastaneye ait 34 FJ 6583 plakalı ambulansın sürücü koltuğunda bir çocuk oturduğunu gördü. Çocuğun kullandığı ve içinde kimsenin olmadığı ambulans hızlı bir şekilde yollarda dolaşıyordu. Polisin takibindeki ambulans D-100 karayolundan Haliç Köprüsü'ne doğru devam etti. Telsiz anonslarıyla güzergahtaki ilçe polisleri de takibe katıldı. Önde ambulans arkada polis otoları Şişli, Beyoğlu, Fatih'te yaklaşık 20 dakika süren takip Eyüp'te son buldu. Şişli İlçe Emniyet Müdürlüğü ekiplerince Edirnekapı Mezarlığı önünde durdurulan ambulansın sürücüsü M.T (15), gözaltına alınarak ekip otosuna bindirildi.


Yetkililer,  M.T'nin babasının Büyükçekmece'de özel bir hastanede ambulans şoförü olarak çalıştığını, araba meraklısı M.T'nin de babasının cebinden gizlice aldığı anahtarla ambulansı çalıştırıp gezmeye çıktığının anlaşıldığını söylediler.


M.T'nin babasıyla irtibata geçildi ve M.T, emniyeti suistimal yoluyla hırsızlık suçlamasıyla Çocuk Şube Müdürlüğü'ne, ambulans da polisler tarafından kullanılarak emniyete götürüldü.


EE (MK) (FOTOĞRAF)