Geçen Eylül ayında, bir ihbarı değerlendiren Asayiş Şube Müdürlüğü Ahlak Büro Amirliği ekipleri, kızı F.S.'yi erkeklerle para karşılığında ilişkiye girmeye zorladığı öne sürülen eşinden boşanan 41 yaşındaki Gurbet Ü.'yü yakaladı. Küçük kız, Sosyal Hizmetler uzmanı gözetiminde verdiği ifadesinde, annesinin eve para getirmesi konusunda kendisine baskı yaptığını söyledi. Annesinin erkeklerle sevişmesini ancak mecbur kalmazsa ilişkiye girmemesi konusunda telkinde bulunduğunu da ileri süren F.S., para karşılığı birlikte olduğu 4 kişi ile kendisini tehdit ettiğini ileri sürdüğü bir kişinin adını söyledi. Gözaltına alınan 5 kişi suçlamayı kabul etmedi. İfadelerinin ardından Adliyeye sevk edilen şüphelilerden anne Gurbet Ü., 24 yaşındaki Mustafa A., 21 yaşındaki Mehmet B. ile 18 yaşındaki Mustafa K. tutuklandı. 18 yaşındaki Ercan Ç. ile 23 yaşındaki Hasan D. ise tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı.

Soruşturmasını tamamlayan Cumhuriyet Savcısı, olayla ilgili iddianame hazırladı. Adana 5'inci Ağır Ceza Mahkemesi tarafından kabul edilen iddianamede, sanıklardan anne Gurbet Ü. hakkında, 'çocukların cinsel istismarı', 'kişiyi hürriyetinden yoksun kılma' ve 'fuhuş' suçlarından toplam 45 yıla kadar, Mustafa K., Mehmet B., Mustafa A. ile Ercan Ç. hakkında 'çocukların cinsel istismarı', 'kişiyi hürriyetinden yoksun kılma' suçlarından 30'ar yıla kadar, Hasan D. hakkında ise 'tehdit' suçundan 2 yıla kadar hapis cezası istendi.

Sanıklar bugün yargılandıkları mahkemede ilk kez hakim karşısına çıktı. Küçük kızın annesi Gurbet G. suçlamayı kabul etmedi. Okuma yazma bilmediği için başkasına yazdırdığı dilekçeyi mahkeme başkanına sunan Gurbet G., "Ben kızımı hiç kimseye satmadım. Ben kızımdan para da istemedim. Benim özürlü çocuğum var. Ona bakıyorum. Benim kızımın başka erkeklerle ilişkiye girdiğinden haberim yoktur. Suçlamayı kabul etmiyorum" dedi.

Diğer sanıklar da suçlamayı kabul etmeyerek, küçük kızla cinsel ilişkiye girmediklerini söyledi.

Sanıklardan şikayetçi olmadığını belirten küçük kız F.S. ise "Annem sürekli beni tehdit ediyordu. Gezme diyordu. Annemi kızgınlık ile suçladım. Diğer sanıkları da yurda gitmek için suçladım" dedi.

Mahkeme heyeti, küçük kızın yaş tespitinin yapılmasına ve tutuklu sanıkların tahliyesine karar vererek duruşmayı erteledi.


---

F.S.: Fadime Sarıç

Gurbet Ü.: Gurbet Ünüşdü

Mustafa A.: Mustafa Aytekin

Mehmet B.: Mehmet Bulur

Mustafa K.: Mustafa Kaya

Ercan Ç.: Ercan Çağlayan

Hasan D.: Hasan Değirmenci