Milli Eğitim Bakanlığı Hayat Boyu Öğrenme Genel Müdürü Doç. Dr. Kemal Biçerli, toplantının açılışında Kayseri'de düzenledikleri ilk toplantıda, Mesleki Yeterlilik Kurulu, TOBB, Türkiye İş Kurumu ve Hak-İş ve diğer illerden gelen temsilcilerin görüşlerinin alınacağını söyledi. Doç.Dr. Biçerli, ''Bu toplantıda hayat boyu öğrenme faaliyetlerinin koordinasyon yapısı, katılımcıların görüşleriyle tartışılacak. Böylece bölgesel bir perspektif elde edilecek. Hayat boyu  öğrenme çalışmaları AB ülkelerinde yüzde 9.5 iken bu oran bizde yüzde 2.5 kadar. Hedefimiz; bu oranı yüzde 8'e çıkartmak. Projemiz Türkiye'de 43 ili kapsamaktadır. Kayseri, Erzurum ve Şanlıurfa bölgesel koordinasyon ofisi olarak seçilmiştir'' dedi.

Kayseri Valisi Mevlüt Bilici'de konuşmasında günümüzün bilgi ve teknoloji çağı olduğunu, bilginin olmadığı yerde teknolojinin de olamayacağını, teknolojik alanda geri kalan toplumların, ekonomik ve sanayi alanında da geri kalacağını kaydetti.

AB destekli ve genel bütçesi 15 milyon euro olan ''Türkiye'de Hayat Boyu Öğrenmenin Geliştirme Projesi''nin tanıtımı için kürsüye gelen Proje Politika ve Mevzuat Kilit Uzmanı Lewis Kerr, proje çalışmalarıyla ilgili bilgi verdi. Kayseri'de 4 yıldızlı bir otelde düzenlenen toplantıda kürsüde sadece bir mikrofon olması, çevirmen olarak görevlendirilen Mert Sabuncu'nun zor durumda kalmasına neden oldu. Lewis Kerr'in söylediği sözler,  tercüman Mert Sabuncu tarafından aynı mikrofona eğilerek Türkçe'ye çevrildi. Çevirmenin her hamlesinde asıl konuşmacı olan Lewis Kerr kürsüden bir adım yana kayarak mikrofonun ortak kullanımına imkan sağladı. Toplantıya, AK Parti Kayseri Milletvekilleri Yaşar Karayel ile İsmail Tamer de katıldı.



VD(OE/İD)