Hani İlçesi'nde ortak olarak minibüs alan Heybet Demir ile Mehmet Aktay arasında uzun süre sonra anlaşmazlık çıktı. Bunun üzerine Heymet Demir, hissesini Mehmet Aktay'a ücret karşılığında devretti.

Daha sonra 2 ayrı trafik cezası karşılığı 142 liralık makbuzun Heybet Demir adına olduğu için bunu tahsil etmek isteyen Mehmet Aktay ile eski ortağına gitti. Aktay ile Demir arasında bugün ilçe merkezinde tartışma çıktı. Tartışmanın kavgaya dönüşmesi üzerine çevredekiler araya girerek kavganın büyümesini önledi. Ancak Aktay ve Demir arasındaki kavga bu kez birlikte kaldıkları Gürbulak Mezrası'nda devam etti.

İddiaya göre Mehmet Aktay, evden getirdiği pompalı tüfekle Heybet Demir ile amcasının oğlu İsmail Demir'e ateş etti. Heybet Demir, olay yerinde yaşamını yitirirken, İsmail Demir ise ağır yaralı olarak Dicle Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi'ne yoğun bakım servisine kaldırılarak tedavi altına alındı.

Heybet Demir'in cenazesi Hani Devlet Hastanesi morguna kaldırılırken, jandarma olayın büyümemesi için Gürbulak Mezrası'nda sıkı güvenlik önlemi aldı.

Cinayet olayı ile ilgili soruşturma başlatılırken, olay sonrası kaçan Mehmet Aktay'ın yakalanması amacıyla çalışma başlatıldı.


İÜ(GG/SS)