Vatani görevini 1998 yılında tamamlayan Kamil Durmuş,  o yıl ağabeyleri Mehmet Ali Durmuş ve Durmuş Durmuş ile birlikte Antalya'nın Alanya ilçesine pazarlarda züccaciye eşyası satmak için gitti. Ağabeyi Durmuş Durmuş, 3 kardeşi ile farklı semtlerdeki pazarlarda tezgahını kurduklarını anlattı. Kamil Durmuş'un, yandaki satış yapan pazarcıya, kazandığı parayı bir poşet içinde teslim ederken, "Bu paraya ağabeylerim gelince onlara ver. Ben bir daha geri gelmemek üzere gidiyorum" dediği belirtildi.

Kardeşinden o günden itibaren haber alamadıklarını belirten 38 yaşındaki Durmuş Durmuş, ''Kardeşimden ölü ya da diri haber bekliyoruz. Bir telefon acıp, ben hayattayım. Durumum iyi deyip sesini duyurması bile bize yeter' 'dedi.

Durmuş Durmuş, 6 yaşındaki oğluna kardeşi Kamil'in adını verdiklerini söyledi. Adını taşıdığı amcasını sadece fotoğraflarından tanıdığını belirten Kamil Durmuş ise, "Amcamın bulunmasını istiyorum. Onu çok merak ediyorum" dedi.

Oğlunun yolunu 14 yıldan bu yana gözlediğini ve her kapı veya telefon çaldığında oğlundan haber geldiği ümidini taşıdığını anlatan anne Hacer Durmuş da, oğlunun ölü ya da diri bulunmasını istedi. Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ve Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu'nun zaman zaman Konya'ya yaptıkları ziyaretlerde temasa geçip oğlunun bulunması için yardımda bulunmalarını istediğini belirten Hacer Durmuş, şunları söyledi:

''Devletten, milletten yardım istiyoruz. Bazen intihar etmeyi bile düşünüyorum. Ama sonra, 'Ben kuzumu neden göremeden öleyim?' diyorum. Allah'a dua ediyorum. Başbakanımız Recep Tayyip Erdoğan ile görüştükten sonra Asayiş Şube Müdürlüğü Kayıp Şahıslar Büro Amirliği'nden arayıp, bizden bilgi aldılar. Aramaları sürüyor, ama henüz oğluma ulaşılmadı. 'Oğlun şu köyde, şu şehirde' deseler, yollara düşer, gece gündüz uyumadan oğlumu ararım. Ana ciğeri hiç bir şeye benzemez."

OĞLUNUN ÜZÜNTÜSÜNDEN FELÇ OLDU

Oğlunun kayıp olmasının ardından üzüntüsünden sağ kol ve ayağından kısmı felç olduğunu belirten 72 yaşındaki Abdullah Durmuş, ''Şu an sağ kol ve ayağımı kullanamıyorum'' dedi. Oğlunun kayıp olduğu ilk dönemlerde kolluk kuvvetlerinin yeterli derecede arama çalışması yapmadığını öne süren Abdullah Durmuş, ''Şimdi daha çok ilgileniyorlar. Fakat izine ulaşılmadı. Ölüsünden veya dirisinden bir haber istiyorum'' dedi.



HD(İA/İD)