İlkadım İlçesi'nde oturan ve lise öğrencisi olan T.S., ailesinin erkek arkadaşı ile görüşmesine karşı çıkması üzerine geçen yıl Kasım ayında evi terk etti. T.S., daha sonra sevgilisi Çağrı Oral ile buluştu. İki genç, bir süre dolaştıktan sonra Oral'ın arkadaşının evine giderek geceyi orada geçirdi. Bu sırada T.S.'nin ailesi de kızlarının eve dönmemesi üzerine polise gidip şikayetçi oldu. Polis 2 gün sonra Çağrı Oal'ı yakalayıp gözaltına alırken, T.S'yi ailesine teslim etti. Sevk edildiği nöbetçi mahkeme tarafından tutuklanan Çağrı O. hakkında, Samsun 1'inci Ağır Ceza Mahkemesi'nde 'Cinsel istismar ve hürriyetten yoksun bırakma' suçlarından 20 yıla kadar hapis cezası istemiyle dava açıldı. Tutuklu sanık, suçlamaları kabul etmezken T.S. ile olaydan 1 ay önce tanışıp arkadaş olduklarını söyledi. Kuzeniyle evden kaçan T.S.'yi sokakta bırakmak istemediğini anlatan Çağrı Oral, şöyle dedi:

"Beni aradılar. Buluşup onları arkadaşımın evine götürdüm. Onlar ayrı, ben ayrı odada yattım. Gece yarısı ben uyurken T.S yanıma geldi ve onun da rızasıyla seviştik. Zorla kendisine bir şey yapmadım. Cinsel ilişkiye girmedik." 

Duruşmaya katılan T.S. de, sanığın savunmasının doğru olduğunu söyledi. Sanıkla evlenmeyi düşündüklerini söyleyen T.S., "Kendisini seviyorum. Ben ondan şikayetçi olmamıştım. Ailem şikayetçi olmuştu. Onu serbest bırakmanızı istiyorum" diye konuştu. Genç kızın ailesi de sanıktan şikayetçi olmadı. Diğer taraftan T.S'nin olaydan sonra Ondokuz Mayıs Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi'nden alınan raporunda ruh sağlığının bozulmadığı belirtildi.

Mahkeme heyeti, Çağrı Oral'a 15 yaşından küçük kızla rızasıyla cinsel istismarda bulunmak suçundan 6 yıl 8 ay, hürriyetten yoksun bırakma suçundan da 2.5 yıl olmak üzere toplam 9 yıl 2 ay hapis cezasına çarptırıp, sanığın tutukluluk halinin devamına karar verdi.



İA(İS/İD)