Merkez Seyhan İlçesi'ndeki bir ilköğretim okulunun müdürü, geçen 28 Mart'ta polisi telefonla arayıp, resim öğretmeni İ.S.'nin 8'inci sınıf öğrencisi 14 yaşındaki G.B.'ye cinsel istismarda bulunduğunu ihbar etti. Ahlak Bürosu ekipleri, İ.S.'yi evinde gözaltına aldı. İfadesi alınan İ.S., suçlamayı kabul etmedi. Sorgusunun ardından adliyeye sevk edilen öğretmen, çıkarıldığı nöbetçi mahkemece tutuklandı. Bir süre tutuklu kalıp avukatının itirazı üzerine tahliye edilen sanık İ.S. hakkında 'çocuğun cinsel istismarı' suçundan 12 yıla kadar hapis cezası istemiyle dava açıldı.

"İFTİRA ATIYOR"

11'inci Asliye Ceza Mahkemesi'nde yargılanmasına başlanan İ.S., iftiraya uğradığını belirterek suçlamayı reddetti. Kendisinin 19 yıllık resim öğretmeni olduğunu belirten İ.S., "Tüm sınıftan sene boyunca yapmış oldukları çalışmaları içerir ürün dosyasını belirlediğim tarihe kadar teslim etmelerini istedim. Bunun çok önemli olduğunu ve teslim etmeyenlerin sınıfta kalacağını da söylemiştim. G.B. ile tanıklık yapan öğrenciler zamanında teslim etmediler. O gün de G.B. resimlerinin hatalı olması sebebiyle benden yardım istedi. Sınıfın kapısı açıktı. Sınıfa girip çıkan öğrenciler vardı. Benim kesinlikle öğrencimi öperek cinsel tacizde bulunmam söz konusu değildir. Sanıyorum ürün dosyasını zamanında teslim etmediği için böyle bir iftirada bulunmuş. Diğer arkadaşları da buna destek çıkmış" dedi.

"ÖPÜNCE BAĞIRDIM"

Sanıktan şikayetçi olduğunu belirten mağdur öğrenci G.B., "Ürün dosyasını zamanında teslim etmediğim doğru. Ancak bu sebeple kendisine iftira atmadım" dedi. 3 gün sonra teknoloji ve tasarım öğretmenine söylediğini belirttiği olayı G.B., şöyle anlattı:

"Teneffüs zili çalınca arkadaşlarım dışarı çıktı. Ben de çıkarken kolumdan tutup 'Sen kal resmini tamamla' dedi. Beni bekleyen 2 arkadaşıma da 'Siz dışarı çıkın' dedi. Sonra sınıfın demir kapısını örtüp sürgüsünü çekti. Ahşap kapıyı da kapattı. Perdeler kapalıydı. Resmime yardım etmek amacıyla benim arkamdan yaklaştı. Bir şeyler söyledikten sonra arkamdan iki eliyle belime sarıldı. Beni kendisine doğru döndürerek dudağımdan öpmek istedi. Ben direndim, kendisini ittim. Bu sırada beni öptü. Sesimi yükselttim, bağırmaya başladım. Sınıfın önünde beklemekte olan arkadaşlarım birbirlerinin üzerine çıkarak kapının üzerindeki pencereden bu durumu görmüşler. Ben kesinlikte iftira atmıyorum."

"TİTRİYORDU"

Tanık olarak dinlenen öğrencilerden 14 yaşındaki M.Y. "Arkadaş benim elime bastı. Pencereden içeri baktığında öğretmen ile öğrenci arkadaşın öpüştüklerini gördüğünü söyledi. Sonra lavaboya gidip ardından da sınıfa girdim. Sınıfa gittiğimde G.B. sınıftaydı ve çok tedirgin görünüyordu, titriyordu. V.B. yanına gitti. 'İsteyerek mi, zorla mı?' diye sordu. G.B. de 'zorla' dedi" diye konuştu.

"YÜZÜ GÜLÜYORDU"

Aynı yaştaki diğer tanık V.B. de, ifadesinde "Baktığımda birbirlerine sarılıyorlardı ve öpüşüyorlardı. G.B. de öğretmene sarılıyordu. Durumu arkadaşıma anlattım. Çok kötü olmuştum, hemen ayrılıp sınıfa çıktım. G.B. de sınıfa çıktı. G.B. gayet mutlu görünüyordu. Yüzü gülüyordu. Eli ayağı da titremiyordu. Ben G.B.'yi sınıfın arkasına çağırdım. 'Zorla mı, isteyerek mi?' dedim. Bunun üzerine titremeye ve korkmaya başladı. Önce cevap vermedi, sonra tekrar sorduğumda 'zorla' dedi ve koşarak sınıftan çıktı" dedi.

Mahkeme hakimi, diğer tanıkların dinlenmesi için duruşmayı erteledi.