Hakkında tutuklama kararı bulunan öğretmen ve kaçırdığı öğrencisinin Düzce'de bir evde saklandıkları ihbarını alan jandarma eve baskın yaptı. Kaçak öğretmeni evde bulamayan jandarma, Mesut T.'nin kaçırdığı öğrencisi ile birlikte bir süre önce ayrılarak Sakarya'nın Kocaali İlçesine bağlı Kestanepınarı Köyü'ndeki bir yakınının evine gittiğini tespit etti. Savcılık kararıyla köy evine baskın düzenleyen jandarma, Mesut T. ve öğrencisi A.A.'yı yakaladı. Gözaltına alınan Mesut T., jandarmadaki sorgusunun ardından adliyeye sevk edildi.

ÖĞRENCİSİNİ HASTANE BAHÇESİNDEN KAÇIRMIŞTI

Sakarya'da 4 Mart günü 14 yaşındaki kız öğrencisi A.A.'ya cinsel istismarda bulunduğu ileri sürülen öğretmen Mesut T., olayın ortaya çıkması üzerine kaçmıştı. Sakarya Sulh Ceza Mahkemesi'nce hakkında tutuklama kararı çıkartılan ve öğretmenlik mesleğinden men edilen Mesut T., cinsel istismarda bulunduğu öğrencisini, ailesiyle birlikte tedaviye geldiği Toyotasa Acil Yardım Hastanesi'nin bahçesinden kaçırmıştı.

4 KİŞİ TUTUKLANDI

Sakarya Cumhuriyet Başsavcılığı'nın, kaçırma olayı ile ilgili başlattığı soruşturmada, öğretmenin ağabeyi A.T., yengesi G.A. ile arkadaşları İ.İ. ve S.T., 'cinsel istismar' ve 'kişiyi hürriyetinden yoksun bırakma' suçlarına yardım ettikleri iddiasıyla tutuklanmıştı.

Mesut T. hakkında, 'cinsel istismar' ve 'hürriyetten yoksun kılma' suçlamasıyla Sakarya 2'nci Ağır Ceza Mahkemesi'nde dava açıldı. İstismara uğradığı iddia edilen öğrencinin, Sakarya Kadın Doğum ve Çocuk Hastanesi'nde yapılan muayenesinde, ruh ve beden sağlığının bozulduğu yönünde rapor verilmişti.



ZT(MB/AAA)