Canik İlçesi'nde meydana gelen olayda, geçen yıl ekim ayında Cihan Ç. ile S.Y., arkadaş ortamında tanıştı. Daha sonra görüşmeye devam eden gençler, kasım ayında Cihan Ç. yönetimindeki otomobille boş bir araziye gitti. Burada sevişen gençler, bir süre sonra ayrıldı. Ancak S.Y., polise giderek Cihan Ç.'nin kendisini taciz ettiğini ileri sürüp şikayetçi oldu.

Gözaltına alınan ve çıkarıldığı nöbetçi mahkeme tarafından tutuklanan Cihan Ç., 15 yıla kadar hapis cezası istemiyle dün ilk kez Samsun 1'inci Ağır Ceza Mahkemesi'nde hakim karşısına çıktı. S.Y. ile sadece seviştiklerini ileri süren sanık, "Tanıştığımız gün kendisine yaşını sordum. Bana 16 olduğunu söyledi. Daha sonra aramızda gönül ilişkisi başladı. Olay günü de arabanın içinde onun da rızasıyla seviştik. Benimle evlenmek istediğini söyledi. Ben de üniversite okuyacağımı ve 4- 5 yıl beklemesi gerektiğini belirttim. Yaşının 14 olduğunu ve bekleyebileceğini söyleyince şaşkına döndüm ve ilişkimi bitirdim. Ondan ayrıldığım için beni şikayet etti" dedi. Duruşmaya katılan S.Y. de sanığın savunmasının doğru olduğunu belirtti. Genç kız, "Beni küçük görüp arkadaş olmaz diye yaşımı 16 dedim. Daha sonra yaşımın 14 olduğunu söyledim. O da benden ayrıldı. Bende ona kızdığım için şikayetçi oldum. Ancak şimdi şikayetçi değilim" diye konuştu. 

Mahkeme heyeti, genç kızın olayı anlatma şekli ve bakıldığında yaşının büyük göründüğünü, ilk bakışta yaşının küçük olduğunun anlaşılamadığını belirterek Cihan Ç.'nin beraatine karar verdi.



İA(İS/BT)