Ağrılı 25 yaşındaki Engin P., 7 yıl önce ailesi ile birlikte Hayrabolu’nun Büyükkarakarlı Köyü’ne yerleşti. İnşaatlarda işçilik yapan Engin P., geçen yıl Temmuz ayında Ağrı’da akrabası olan 14 yaşındaki L.P. ile resmi nikah olmadan düğün yaparak evlendi. Tekirdağ’da dönen L.P. ile Engin P. resmi nikah yapmak istedi. Bunun için L.P.’nin annesi Fehime ve babası Mikail P., Ocak ayında Hayrabolu Noteri Adem Albayrak’a giderek kızlarının 17 yaşında olduğunu ve evlenmesine rıza gösterdiklerine dair muvafakatname aldı. Üzerinde '17 yaşındaki kızımın evlenmesine onay veriyoruz' yazılı belgeyle Hayrabolu Belediyesi Evlendirme Dairesi’ne başvuran Engin P., 18 yaşından küçük kızların mahkeme kararıyla evlenebileceği cevabını aldı. Bu sırada 4 aylık hamile olan L.P. kusma ve bulantı şikayeti ile Hayrabolu Devlet Hastanesi’ne gitti. Hastane yönetimi genç kızın tedavisi sırasında, kimlik bilgilerinde 14 yaşında olduğunu görerek durumu savcılığa bildirdi.

KEMİK YAŞI 18 ÇIKTI

Hayrabolu Devlet Hastanesi'nin suç duyurusu üzerine Cumhuriyet Savcılığı aile hakkında soruşturma başlattı. Soruşturma kapsamında L.P. kemik yaşının tespiti için Tekirdağ Devlet Hastanesi’nde sevk edildi. Tekirdağ Devlet Hastanesi'nde 15 Şubat’ta yapılan muayenede L.P.’nin kemik yaşının 18 olduğu belirlendi. Bunun üzerine Hayrabolu Cumhuriyet Savcısı Volkan Kavukçu, L.P.’nin evlendirilmesi ile ilgili yürüttüğü 'cinsel istismar' soruşturmasında, suçun vasfının değişme ihtimali üzerine Asliye Hukuk Mahkemesi'ne 'Yaş düzeltme' istemiyle dava açtı. Asliye Hukuk Mahkemesi hastane raporuna göre Haziran ayında yaş düzeltme ile ilgili talep konusunda karar verecek. 

'RESMİ NİKAH İSTİYORUZ'

Eşinin aynı zamanda akrabası olduğunu anlatan 25 yaşındaki Engin P. ise L.P. ile resmi nikah yapmak istediğini belirterek şunları söyledi:

"Biz geçen yıl Temmuz ayında akrabam olan L.P. ile önce Ağrı’da, daha sonra da köyde düğün yaparak evlendik. Eşim hamile kalınca resmi nikah yapmak istedim. L.P.’nin annesi ve babası noterden evliliğe rıza gösterdiklerine dair bir belge aldılar. Daha sonra da Ağrı’ya döndüler. Ama Hayrabolu Belediyesi, kimlik bilgilerine bakarak L.P.’nin 14 yaşında olduğunu ve resmi nikah yapılamayacağını söyledi. Bir süre sonra L.P.’nin kusma ve bulantıları oldu. Ben de eşimi hastaneye götürdüm. Burada yaşı küçük olduğu için savcılığa bildirilince soruşturma açıldı. Ama Tekirdağ Devlet Hastanesi’nde L.P.’nin kemik yaşı 18 çıktı. Şimdi resmi nikah ile evlenmek istiyoruz."



EÖ(LK/COŞ)


L.P.: Leyla Püsküllü

E.P.: Engin Püsküllü