Terakki Mahallesi'ndeki Soğuksu Polis Merkezi önünde nöbet tutan polis memuru, küçük yaşta çocuğun kullandığı 67 T 0210 plakalı taksiyi karakolun önünden geçerken durdurdu. Polisin haber vermesiyle gelen trafik ekibi, Karayolları Kanunu'nun 36'ncı maddesi gereği, ortaokul öğrencisi Doğukan Ö. hakkında sürücü belgesiz araç kullanmaktan işlem yaparken, yanında bulunan babası Ersin Ö.'ye de aynı madde gereği ehliyetsiz araç kullandırmaktan 319 lira para cezası uyguladı. Küçük sürücüye verilecek para cezasının ise İl Trafik Komisyonu tarafından belirleneceği belirtildi.

'BAYRAM GÜNÜ HEVESİNİ KIRMAK İSTEMEDİM'

Ersin Ö., oğlunun hevesini kırmamak için aracı kullanmasına izin verdiğini söyledi. Karakolun önünden geçerken polislerin kendilerini durdurduğunu anlatan Ersin Ö., şöyle dedi:

"Kurban etini kasapta kıymak yaptırmaya gidiyorduk. Çocuk evin önünde arabayı çalıştırmış bulundu. Ben de yakın olduğu için oğluma, 'yavaş yavaş gidelim' dedim. Hata yaptık. Yapmamamız gerekirdi. O arada polis arkadaşlar gördü, durdurdular. Gerekli işlemleri yaptılar. Rica ettik, bir daha olmayacağını söyledik. Zaten diğer çocuklarım da arabadaydı. 'Çok risk olmaz, mesafe yakın. Oğlumun da hevesini kırmayayım bayram günü' dedim. Çocuğumun hevesini kırmamak için verdim ama başımıza da bunlar geldi. Tutanak tuttular. Ne kadar ceza ödeyeceğimizi söylemediler. Zonguldak Valiliği'nden gelecekmiş ceza."

Doğukan Ö. de "Babam, hevesimi kırmamak için kullanmama izin verdi. Ne kadar ceza verildiğini bilmiyorum. Bu bana ders oldu. Bir daha araba kullanmam" dedi.



DS(EE/BT)