Mart 2010'da meydana gelen olayda, iddiaya göre, 3 çocuk babası Necatin Çolak, evinin önünden geçerken yanına çağırdığı akrabası E.Ç.'ye, kömürlükten evine kömür taşımasını istedi. Necatin Çolak, kömürlüğe götürdüğü E.Ç.'ye sarılıp, göğüslerine ve cinsel organına dokundu. Kaçarak evine giden E.Ç.'nin durumu anlattığı ailesi şikayette bulundu. Gözaltına alınarak tutuklanan Necatin Çolak, daha sonra 10 bin lira kefaletle tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı.

İstanbul Adli Tıp Kurumu 6'ncı İhtisas Kurulu, E.Ç.'nin olay nedeniyle ruh ve beden sağlığının bozulduğu yönünde rapor verirken, Necatin Çolak hakkında, 'Çocuğun cinsel istismarı' ve 'Cinsel amaçla hürriyetinden yoksun kılma' suçlarından dava açıldı.

Zonguldak 1'inci Ağır Ceza Mahkemesi'nde tutuksuz yargılanan Necatin Çolak, ilk duruşmadaki ifadesinde suçlamayı kabul etmedi. Şeker ve kalp hastası olduğunu, bu yüzden 1-2 lira karşılığında çocuklara kömür torbalarını evine çıkarttırdığını ileri süren sanık, "E.Ç.'yi de bu yüzden çağırdım. Geldi ve evime bir miktar kömür çıkarıverdi. Ben herhangi bir yerini ellemedim. Onu torunum gibi sevdim. Bana iftira atıyorlar" dedi.

E.Ç. ise ifadesinde, yaşlı ve uzaktan akrabası olması nedeniyle sanığın kömürlerini taşıyarak yardımcı olduğunu, ancak kendisine hem söz hem de fiziksel tacizde bulunduğunu iddia etti.

Dün yapılan karar duruşmasında sanık Necatin Çolak hazır bulunurken, E.Ç. ve ailesi katılmadı. Mahkeme heyeti, üzerine atılı suçu işlediği kanaatine vardığı sanık Necatin Çolak'ı, 'cinsel istismar' suçundan 13 yıl 5 ay 7 gün, 'hile ile hürriyetinden yoksun kılma' suçundan da 6 yıl 3 ay olmak üzere toplam 19 yıl 8 ay 7 gün hapis cezasına çarptırdı. Duruşmanın ardından tutuklanan ve elindeki baston yardımıyla yürüyebilen Necatin Çolak, polis eşliğinde cezaevine götürüldü.



DS(EE/CK)