Çaycuma İlçesi'ne bağlı Hacıibadi Köyü'ndeki Baloğlu Camii imamı evli Cengiz B., iddiaya göre 2008 ve 2009 yılları içinde ders çalışmak için evine gelen komşusunun kızı ilköğretim okulu öğrencisi K.B.'ye, kızını çeşitli bahanelerle dışarıya gönderdikten sonra cinsel istismarda bulundu. Bu durumdan rahatsız olan K.B., arkadaşının yanına gitmemeye başladı.

EVİNE GELMESİ İÇİN OKUL MÜDÜRÜNÜ ARAMIŞ

Bunun üzerine okulunu arayıp kendisini K.B.'nin dayısı olarak tanıtan Cengiz B., okul müdürüne, "Dersleri zayıfmış hocam. Çocuk bilgisayarda ders çalışsa dersleri daha iyi olmaz mı? Köyümüzün imamı evine bilgisayar almış. Siz tavsiye etseniz de imamın evine gidip ders çalışsa" diyerek küçük kızın evine gelmesini sağlamaya çalıştı. Şüphelenen okul müdürünün talimatıyla K.B. ile konuşan sınıf öğretmeni, küçük kızın cinsel istismara maruz kaldığını öğrendi. Durumun bildirilmesiyle K.B.'nin ailesi de Cumhuriyet Savcılığı'na suç duyurusunda bulundu.

TUTUKLANDI

Aralık 2009'da gözaltına alınıp tutuklanan Cengiz B. hakkında, 'Çocuğun cinsel istismarı ve kişiyi cinsel amaçla hürriyetinden yoksun kılma' suçlarından dava açıldı. Zonguldak 1'inci Ağır Ceza Mahkemesi'nde dün görülen duruşmada Cengiz B., son kez hakim karşısına çıktı. İstanbul Adli Tıp Kurumu'nun, olay nedeniyle ruh ve beden sağlığının bozulduğu yönünde rapor verdiği K.B. ve yakınları duruşmaya katılmadı.

'ÇOCUKLARI SEVEN BİR İNSANIM'

Duruşmada son sözü sorulan Cengiz B., "Ben atılı suçu işleyecek karakter ve yapıda bir insan değilim. Çocukları seven bir insanım. Çocukları severken de bazen yanaklarını sıktığım, ısırdığım olmuştur. Bunu bir cinsel istismar olarak kabul etmemek gerekir. Dolayısıyla suçlamaların hiçbirisini kabul etmiyorum. Mahkemenizin adaletine sığınıyorum. Vereceğiniz karara güveniyorum" dedi.

Suçu işlediği kanaatine varılan Cengiz B., cinsel istismardan 13 yıl 5 ay 7 gün, hürriyetinden yoksun kılma suçundan ise 3 yıl 1 ay 15 gün olmak üzere toplam 16.5 yıl 22 gün hapis cezasına çarptırıldı.



GG(EE/BT)