Festival etkinlilerinde en iyi bal üreticisi ve bal ve ıhlamur güzeli ile festival ağalık yarışmaları yapıldı. Düzenlenen bal ve Ihlamur Festivali Güzellik Yarışması'nda katılan 14 aday arasında birinciliği Öznur Aksoy alırken, Duygu Ünal ikinci, Buse Karaset üçüncü oldu. Dereceye girenlere Kaymakam Osman Doğramacı ve Belediye Başkanı Osman Nuri Civelek altın ödülü verdi. En iyi bal üreticisi yarışmasında ilk 3'e Mustafa Mısır, Nazım Sönmez ve Mustafa Karaçam girdi. Çekişmeli geçen festival ağalığını ise 47 bin TL ile iş adamı Sait Turcihan kazandı.

Festivalin ilk gününde düzenlenen konser etkinliklerinde sahne alan Kastamonulu sanatçı Arzu Akça Türk sanat müziğin güzel parçaları ile beğenildi, pop müzikte Berna Başel Azdavaylılar'ı coşturdu. Festivalin diğer etkinlikleri arasında Çatak kanyonu ile birlikte doğal ve kültür geziler düzenlendi.

Festivalin son gün etkinliğinde sahneye çıkan Kastamonulu sanatçı Orhan Canayakı, sevilen türküleri söyledi. Karadenizli sanatçı Sinan Özenin de şarkıları ıle izleyicileri coşturdu. Azdavay Belediye Başkanı Osman Nuri Civelek ile Kaymakamı Osman Doğramacı, festivale katılan sanatçı ve hemşehrilerine teşekkür etti, sponsorlara festival anısına plaket, sanatçılara bal verildi.



DHA(AY/İD)