Kurban Bayramı öncesi satılmak üzere Yeni Sahra’daki kurbanlık hayvan pazarına getirilen 3 yaşındaki tosun, dün saat 22.00 sıralarında, kamyondan indirilirken, kaçtı. Sahibi Ruknettin Can ile yanındakileri peşinden koşturan tosun bir süre sonra izini kaybettirdi.

D-100’Ü BİRBİRİNE KATTI

Sabah saatlerinde, D-100 karayolunda Bostancı’dan Kadıköy yönüne ilerleyen sürücüler karşılarında hiç beklemedik bir manzara iler karşılaştılar. Ters yönden Maltepe yönüne doğru koşturan tosunla burun buruna gelen sürücüler ne yapacaklarını şaşırdı. Araç trafiğinin içinde korkuyla koşturan tosun üzerine gelen bazı araçlara boynuz atarken, sürücüler ise tosuna çarpmamak için çaba gösterdi.

İnsanlardan ve araçlardan kaçmaya çalışan tosun D-100 karayolunda trafiğin kilitlenmesine neden olurken, bir sürücü de yakalamak için tosunun peşine düştü. Olay yerine gelen polis ekiplerinin yardımıyla saatlerce tosunu yakalamaya çalışan Yasin Şermen, birkaç kez sıkıştırmasına rağmen kurbanlık tosunu yakalayamadı.

BARİYERLERE BAĞLANDI

Yasin Şermen, kaçak tosunu araç sürücülerinin de yardımıyla Maltepe’de tekrar sıkıştırdı. Bir kamyonetin üzerine çıkan Şermen, kement yaptığı ipi tosunun boynundan geçirdikten sonra önce kamyonete daha sonrada bariyerlere bağlayarak yakaladı. Maltepe Belediyesi Veterinerlik İşleri Müdürlüğü ekipleri tarafından sakinleştirici iğne yapılan tosun bir süre sonra yere yığıldı. Tosun daha sonra sahibi Ruknettin Can ve yardımcıları tarafından bir kamyonete koyularak hayvan pazarına götürüldü.

Ruknettin Can, kurbanlık tosunun hayvan pazarına indirilirken kaçtığını belirterek “Dün bu hayvanı Diyarbakır'dan getirdik. Kurbanlık pazarında elimizden kaçtı. Sabaha kadar kovaladık ama yakalayamadık. Sabah saatlerinde izini kaybettik. Belki bizi 100 kilometre peşinden koşturdu” dedi.