Şanlıurfa'daki cezaevinde çıkan olaylarda ölen 13 mahkumun otopsi işlemleri tamamlanırken, cesetlerin tanınmayacak derecede yanması nedeniyle DNA testi sonucuna göre ailelerine teslim edilmesi kararlaştırıldı.

Gaziantep Asri Mezarlığı'ndaki Adli Tıp Kurumu Otopsi Merkezi'nde Gaziantep Cumhuriyet Başsavcısı Mustafa Peker’in de takip ettiği otopsi işlemi akşam saatlerinde sonaerdi. Sabah erken saatlerinden itibaren otopsi işlemlerinin tamamlanmasını bekleyen mahkum yakınları, İstanbul Adli Tıp Kurumu'nda yapılacak DNA testlerinin sonuçlarına göre cenazelerin teslim edileceğinin açıklanması üzerine tepki gösterdi.

Cumhuriyet Başsavcısı Mustafa Peker cenaze yakınlarına, “Herhangi bir karmaşaya sebebiyet vermemek için teşhislerin DNA testiyle yapılmasını kararlaştırdık. Acınızı anlıyorum, biliyorum. Ancak, cesetlerin bir çoğu tanınmaz halde. Bir cesede üç değişik aile sahip çıktı. Bu nedenle DNA testi yapılarak cesetlerin kimlere ait olduğunu doğru bir şekilde belirlemek istiyoruz. Şayet bunu yapmazsak, önümüzdeki günlerde bu bize sıkıntı yaşatır. Yanlış bir cesedi yanlış bir aileye teslim etsek ve bu daha sonra ortaya çıksa sizler ikinci bir acıyı yaşayacaksınız. Bunun için bizi anlayışla karşılamanızı istiyorum” diye konuştu.

Cenaze sahipleri de, “Madem böyle yapılacaktı neden sabahtan buyana burada bekletildik?” diye tepki gösterdi.

Aileler bu konuşmanın ardından cenazeleri DNA testinden sonra almayı kabul ederek otopsi merkezinin önünden ayrıldı. Geniş güvenlik önlemlerinin alındığı otopsi merkezi çevresinde sinir krizi geçirenler için sağlık ekipleri de hazır bekletildi.


MB(AK/SSA) (FOTOĞRAF)