CHP'den seçilen ve sonradan bağımsız olan Belediye Başkanı Zeki Taygar hakkında sürekli olarak şikayet alındığı belirtilen Kaymakamlık yetkilileri, konuyla ilgili yazılı açıklama yaptı. Taygar'ın sürekli rapor alarak seyahat ettiği, beldeye uğramadığına dikkat çekilen açıklamada, işçi ve personelin maaşların da zamanında ödenmediği, buna rağmen geçici işçi alımı yapıldığı ifade edildi. Başkan Taygar'ın tedavi amaçlı olarak sık sık yurt dışına gittiği ve raporlarını buradan aldığı iddia edilen açıklamada, şöyle denildi:

"2010 yılında 10 ay rapor alarak geçirmiş. 2012 yılının üç ayında ise hiç göreve gelmemiş ve rapor göndermiş. Taygar raporlarını yurt dışında tedavi gördüğünü belirterek almış. Bu süreçte belediye meclis üyeleri ile toplantı yapamamış. Belediye Kanunu'nun 62. maddesi gereğince, Karakale Belediyesi'nin bütçesi hazırlanmamış, kabul edilmemiş. Aynı kanunun 64. maddesi gereğince, 2010 yılı bütçesinin kesin hesabıyla ilgili belgeler, Kaymakamlığa sunulmamıştır. Ayrıca mevzuat çerçevesinde yapması ve sunması gereken hizmetlerin de sunulmadığı kaymakamlığımızca müşahede edilmiştir."

SORUŞTURMA AÇILDI

 Belediye Başkanı'na yönelik şikayetlerin giderek arttığına işaret eden Muş Valisi Ali Çınar ise Taygar ve bazı çalışanlarının Belediyeler Kanunu'na uygun olmayan uygulamalar yaptığını, hizmetlerin aksadığını tespit ettiklerini bildirdi. Belediye Meclisi'nin de kanunda öngörülen süreler içinde toplanmadığını vurgulayan Vali Çınar, talep üzerine Muş Cumhuriyet Savcılığı'nca soruşturma açıldığını, şikayetlerin soruşturulması için müfettiş talebinde bulunduklarını söyledi.