Pamukova İlçesi'nde besicilik yapan Osman ve Fazlı Toklu kardeşler koyunlarını otlatmak için meraya götürdü. Burada yemek için yanlarına yiyecek ve kola alan kardeşler, kolaları bir kova içine koydular. İki kardeş akşama kadar hayvanlarını otlattıktan sonra, yemek için eşyalarını bıraktıkları yere geldiler. Sıcak havanını da etkisi ile önce kola için kardeşler iddiaya göre bir süre sonra uykuya daldı. Toklu kardeşler uyandıklarında 140 koyundan 120'sinin olmadığını fark etti.

KOLAMIZA İLAÇ ATTILAR

Jandarmaya haber veren iki kardeşten Osman Toklu, gece geç saatlerde hayvanların sesini duymalarına rağmen hareket edemediklerini belirterek uyku halinde olduklarını söyledi. Osman Toklu, "2 köpeğimiz de zehirlenerek öldürülmüş. Biz hayvanlarla uğraşırken, buralarda beyaz renkli bir otomobil dolaşıyordu. O araçtakiler bizim eşyalarımızı bıraktığımız yere gelip muhtemelen kolalarımızı ilaçlı olanlarla değiştirdiler veya içine ilaç attılar" dedi. 

Jandarma olayla ilgili inceleme başlatırken, çağrılan veteriner, ölen köpekleri ne ile zehirlendiklerinin belirlenmesi için Pendik Veteriner Laboratuvarı'na göndertti. 



İÇ(MB/AK)