Merkez Yıldırım İlçesi Selimzade Mahallesi’nde oturan evli ve 2 çocuk babası Savaş Oral, 2000 yılından bu yana uyuyamadığını söyledi. Birçok hastaneye başvurmasına rağmen doktorların hastalığına çözüm bulamadığını söyleyen Oral, 12 yıl önce Nisan ayında uyumak üzere yatağa yattığında beyninde dalgalanma hissettiğini ve ardından da vücudunda kasılmalar olduğunu söyledi. O geceden sonra tek bir gün bile uyuyamadığını belirten Oral, "3 ay boyunca uyuyamayınca Almanya’daki akrabalarım ilaç gönderdi. Bu ilacın etkisiyle uykum gelmeye başladı. Ancak vücudumdaki kasılmaları yeniden başladı. Doktorlar uyku felci hastalığına yakalandığımı söyledi. Hastalığa yakalandığımdan bu yana gitmediğim sağlık kuruluşunun kalmadı" dedi.

Son olarak uyku laboratuarına gittiğini söyleyen Savaş Oral, çıkan ölçümlerde uyku oranının yüzde sıfır olarak tespit edildiğini kaydetti. Bu duruma doktorunun bile şaşırdığını ifade eden Oral, en kötü hastanın dahi yüzde 25’lik bir uyku oranına sahip olduğunu dile getirdi. Hastalık yüzünden doğru düzgün yemek yiyemediğini ve günde 12-13 litre su içtiğini belirten Oral, "Hastalığı boyunca 76 kilodan 56 kiloya düştüm. Halsizlikten çocuklarımı kucağıma bile almıyorum. İntihar etmeyi bile düşündüm ancak çocuklarımın psikolojilerinin daha fazla bozulmasını istemedim" diye konuştu.

Oral, hastalık yüzünden çalışamadığını ve çocuklarına para veremediğini anlatarak, 6 yaşındaki oğlu Arda Oral’ı anaokuluna dahi yazdıramadığını kaydetti. Eşi 43 yaşındaki Berlin Oral’ın gündelik işlerden kazandığı para ile geçinmeye çalıştıklarını belirten Savaş Oral, yetkililerden sağlığına kavuşması için destek istedi.



TEG(FK/SS)