Merkez Kepez İlçesi Ramazan Acun Apartmanı'nda anneannesiyle yaşayan Fatmagül Özpınar İlköğretim Okulu 7'nci sınıf öğrencisi Köksal Faruk Çalışlar'ın annesi Dilek ve babası Azmi 3 yıl önce boşandı. O tarihten sonra babasını bir daha göremeyen küçük çocuk, önce annesiyle birlikte yaşamaya, annesi evlenince de dedesi ve anneannesiyle kalmaya başladı. Derslerinde başarılı olan ve 7'nci sınıfa teşekkür belgesi alarak geçen küçük çocuğun dedesi de 6 ay önce kanserden ölünce anneannesi Nazmiye Ecevit ile birlikte kalmayı sürdürdü. Yurtta kalmak istemeyen bu yüzden de anneannesiyle yaşayan Çalışlar, geçen Pazar akşamı dedesine ait bulundurma ruhsatlı tabancayı sağ şakağına dayayarak ateşledi. Yakınları tarafından Akdeniz Üniversitesi Hastanesi'ne kaldırılan Köksal Faruk Çalışlar'ın dün beyin ölümü gerçekleşti.

Oğullarının beyin ölümünün gerçekleşmesinin ardından Akdeniz Üniversitesi Prof. Dr. Tuncer Karpuzoğlu Organ Nakli Enstitüsü yetkilileri ile görüşen Azmi Çalışlar ile anne Dilek Büyükçapar, minik Faruk'un organlarını bağışlamaya karar verdi. Enstitüde yapılan başarılı operasyonlarla Çalışlar'ın karaciğeri 14 yaşındaki Tunahan Özdemir'e, böbreklerinden birisi 17 yaşındaki Sultan Aydoğan'a, diğer böbrek ise 4 yaşındaki Adem Eren Nar'a nakledildi.

2 ÇOCUĞU DAHA BÖBREK HASTASI

Oğlu Mehmet İzzet Aydoğan ile kızı Hedayet Aydoğan'ın da böbrek hastası olduğuna değinen Sultan Aydoğan'ın annesi Gülhizar Aydoğan, oğluna bir yıl önce babası Nazmi Aydoğan'ın böbreğinin nakledildiğini, kızının ise halen organ nakli beklediğini söyledi. Organ bağışlayan aileye teşekkür eden anne Aydoğan, kızı sağlığına kavuştuğu için çok mutlu olduğunu kaydetti.

Kayseri'de oturan Abdurrahim- Yasemin Nar çifti, oğulları Adem Eren'in 6 aylıkken diyalize girmeye başladığını söyledi.