Batman'da önceki akşam Sanayi Sitesi yakınlarındaki Gültepe Kavşağı'nda yolun karşısına geçmeye çalışan, Hatice Öndaş ile oğlu Emre Öndaş, Batman Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık Büro Amirliği'nde görevli polis memuru Suat Yayla yönetimindeki 72 EC 366 plakalı otomobilin çarpması sonucu öldü.

Anne ve kardeşi ile yolun karşısına geçmeye çalışan Gültepe İlköğretim okulu 7'nci sınıf öğrencisi Ahmet Öndaş'ın anne ve kardeşinin bir iki adım gerisinden yürüdüğü ve kazada saniyelerle mucize eseri yara almadan kurtulduğu ortaya çıktı. Anne ve kardeşini kaybeden Ahmet Öndaş, kazanın şokunu uzun süre atlatamadı. Annesi ve kardeşi ile birlikte teyzesinin evine misafirliğe gittiklerini anlatan Öndaş, şunları söyledi:

"Bir süre teyzemin evinde oturduk. Akşam olunca Gültepe Mahallesi'ndeki evimize dönüyorduk. Kavşağa geldiğimizde annem araba çarpmasın diye Emre'nin elini tutmuştu. Ben de bir adım onların arkasında kavşaktan karşıya geçmek üzere yola girdik. O sırada  karşıdan çok süratli gelen bir araba hızla annem ve Emre'ye çarptı. Her şey gözlerimin önünde oldu. Annem ve Emre metrelerce havaya uçtu. Ben bir adım geride olduğum için araba burnumun önünden geçti. Annem ve Emre kanlar içinde kaldı. Sonra ambulans çağırdılar annem ve Emre'yi hastaneye götürdüler."

Hatice Öndaş ile oğlu Emre, yapılan otopsinin ardından dün Batman Asri Mezarlığı'nda yan yana toprağa verildi. Kazaya neden olduğu belirtilen polis memuru Suat Yayla ise çıkarıldığı nöbetçi mahkemede 2 kişinin ölümüne sebebiyet vermekten tutuklanıp Batman M Tipi Kapalı Cezaevi'ne konuldu.



AA(GG/İD)