Lüleburgaz İlçesi'nde 80'inci Yıl İlköğretim Okulu 6'ncı sınıf öğrencisi 12 yaşındaki Başak Yaren Güneş'in yazdığı ilk hikaye kitabı satışa sunuldu.

80'inci Yıl İlköğretim Okulu'nun başarılı öğrencilerinden biri olan Başak Yaren Güneş, Lüleburgaz İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından düzenlenen masal anlatma, şiir okuma ve şiir yazma yarışmalarında birinci oldu. Güneş, öğretmeni Kaya Zoroğlu'nun desteğiyle, yazdığı hikayelerini 'Küçük Yabancı' adlı kitapta topladı. Kitabı yayımlanan Başak Yaren Güneş, "Hayalimdeki yıldızlardan biri gerçekleştiği için çok mutluyum" dedi.

Başak Yaren Güneş'in ilk hikaye kitabının yayımlanmasına destek olan okul öğretmenlerinden Kaya Zoroğlu ise öğrencisinin çok zeki olduğunu ifade ederek, "Büyüklerin dediği gibi, gözlerinden belli akıllı olduğu. Her geçen yıl ispatladı teşhisimizin doğru olduğunu. Sınıfta, okulda ve ilçede başarılarına başarılar ekledi. Yazmış olduğu hikayeler derecelere girmeye başladı. Daha çok küçükken fark ettiğim ışığın daha da büyümesi için, yayın hayatına girdiğimde ona bir söz verdim. Yazmış olduğu hikayeleri kitap haline getirecektim. Şu an sözümü yerine getirmenin mutluluğunu yaşamaktayım. Yayın dünyasında bir 'küçük yabancı' olarak giren Başak’a uzun yolculuğunda başarılar dilerim" diye konuştu.



Vİ(LK/CK)