12 Eylül Davası'nın 4'üncü duruşması bugün görülmeye başlandı. Ankara 12'nci Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen davaya TBMM, Başbakanlık, CHP, MHP, DİSK ve HAK-İŞ adına avukatlar katıldı. Bu arada BDP Milletvekili Ertuğrul Kürkçü ve EDP Genel Başkanı Ufuk Uras da müdahililik talebinde bulunmak üzere duruşmaya katıldı.

BERFO ANNA: OĞLUMUN KEMİKLERİNİ İSTİLYORUM 

12 Eylül döneminde kaybolan Cemil Kırbayır'ın annesi 104 yaşındaki Berfo Kırbayır da duruşmaya katıldı. Ambulans ile adliyeye getirilen Berfo Ana, tekerlekli sandalye ile duruşma salonuna çıkarıldı. Berfo Ana, duruşmada oğlunun fotoğrafını eline alıp ayağa kalkarak, "Ben anayım, Evren'in evi ocağı yıkılsın. Evren'in peşindeyim, hiç mi demedi 'Cemil Kırbayır'ın anası var, gelip hesap soracak?' Karşıma çıksın, anlatsın. Ben oğlumun cenazesini istiyorum, elli, gözü bantlı nereye gitti, nasıl kaçtı? Oğlumun kemiklerini istiyorum" dedi. 

EVREN VE ŞAHİNKAYA'NIN RAPORLARI GELMEDİ

Kenan Evren ve Tahsin Şahinkaya ile iligili İstanbul Adli Tıp Kurumu'ndan beklenen raporun ise henüz mahkemeye ulaşmadığı bildirildi. Evren ve Şahinkaya'nın avukatı Bülent Hayri Acar, müvekillerinin halen GATA'da tedavi gördüğünü, bu nedenle de hastanenin vereceği sağlık raporunun kabul edilmesini istedi. Bu arada mahkemenin MİT'ten istediği 12 Eylül dönemine ait bilgi ve belgelerin olmadığının bildirildiği öne sürüldü.

ADLİYE ÖNÜNDE DARAĞACI

Türkiye'nin çeşitli illerinden davayı takip etmek için gelen darbe mağdurları, yakınları ve çeşitli sivil toplum kuruluşları üyeleri Ankara Adliyesi önünde toplandı. 12 Eylül davasıyla ilgili çeşitli dövizler taşıyan grup üyeleri, 'Paşa paşa yargılanacak', '12 Eylül'ü aklama yargıla' sloganları attı. Devrimci 78'liler Federasyonu'nun ise üzerinde '12 Eylül mahkemesine sunulmak üzere işte belge' yazan darağacı ile adliyeye gelmesi dikkat çekti. Bu arada adliye önünde bulunan havuzun etrafının darbe döneminde hayatını kaybedenlerin fotoğraflarıyla çevrildiği görüldü. Davanın görüldüğü Ankara Adliyesi etrafında polis ekipleri yoğun güvenlik önlemleri aldı.



FK(AY/COŞ)