Kayseri'de inşaat malzemeleri satan işyeri bulunan, 54 yaşındaki Asım Burul’da yapılan yeni düzenlemelerin ardından 16 Eylül 2010 tarihinde Kayseri Cumhuriyet Savcılığı'na suç duyurusunda bulundu. 28 Şubat 1980 sürecinde Plevne Mahallesi Ülkü Ocakları Başkanlığı yaptığı dönemde örgüt üyesi olmak suçundan haksız yere tutuklandığını ve işkenceler gördüğünü anlatan Burul, "Gördüğüm işkencelerin ardından halen ayak parmaklarımda tırnaklarım atıyor. Ayaklarıma her baktığımda o yılları yaşıyorum. Psikolojim bozuluyor. Oysa bunları hak edecek yani aykırı, kanunsuz bir davranış içerisinde bulunmadım" dedi.

Kendisi ve arkadaşlarına bu haksızlığı yapanlardan hesap sorulması için başvurduğunu belirten Burul, 2010 yılında Cumhuriyet Savcılığı’na yaptığı suç duyurusu ardından savcılığın kısa süre önce kendisini çağırdığını ve yaklaşık 3 saat ifadesini aldığını belirterek şöyle dedi:

"12 Eylül’ü anlatırken sanki yeniden yaşıyorum. Bu yüzden savcıya bile doğru dürüst anlatamadım. İfademin ardından işkence görüp görmediğinin tespiti için Adli Tıp'a sevk edildim. Şimdi Adli Tıp'taki görevlilere işkence gördüğüm yerleri göstereceğim. Onlar da bu konuda rapor hazırlayacak. Bireysel olarak sonuna kadar mücadelemi sürdüreceğim. İşkence yaraları benim beynime yazıldı ama şimdi ise kanıtlamak için raporlara da yazılmasını bekleyeceğiz."