Konya'da '12.12.2012' tarihinde evlenmek isteyen ve aylar öncesinden randevu alan çiftler bugün nikah masasına oturdu. Kentte 86 çift dünya evine girerken 25 yaşındaki bankacı Ufuk Çeliker ve aynı yaştaki biyolog Gökçen Yarar çifti, saat 12.12'de nikah masasına oturdu. Ufuk Çeliker, ömür boyu unutmamak için özellikle saat 12.12'yi seçtiklerini belirtti. Gün olarak '12.12.2012' tarihini seçen Esat ve Fatma Demirhan çifti de, ''Bu tarihi ömür boyu unutmamak ve nikahımızın bir özelliği olması içinde bugünü seçtik" dedi.

"KIYAMET KOPMADAN MURADIMIZA ERDİK"

Yaşar ve Tuğba Çoban çifti ise, ikisinin de öğretmen olduklarını ve Şırnak'ta tanıştıklarını belirterek, "Maya takvimine göre 21 Aralık günü kıyametin kopacağı söyleniyor. 'Kıyamet kopmadan' muradımıza erdik" dedi.

12.12.2012'DA DÜNYA'YA GELDİ

Evlenen çiftlerin yanı sıra bugün yeni doğan bebekler de ilgi odağı oldu. Özel Selçuklu Hastanesi'nde tedavi gören Mualla Savur, saat 12.12 sıralarında 3.5 kilo ağırlığında 'Asuman' adını verdiği kız bebek dünyaya getirdi. Savur, "'Özellikli bu tarih ve saati seçmiş değiliz. Tamamen şans eseri denk geldi. Umarım kızımın bu şansı ömür boyu devam eder" dedi.



İLK(İA/İD)