Atatürk Stadı yakınında bir kişinin tabancayla vurulduğu ihbarını alan sağlık ve polis ekipleri hızla bildirilen adrese gitti. Ekipler, karşılarında, ayakta bekleyen ve bacağında hafif kanaması olan Eren Alisay'ı görünce şaşırdı. Yapılan incelemede, Eren Alisay'ın tabancayla vurulmadığı ve bacağındaki kanamanın da düşmeden kaynaklandığı belirlendi. Havuzdaki kaydıraktan düşüp bacağından yaralandığını, daha sonra 112'yi aradığını ve sağlık ekiplerinin gelmediğini öne süren Alisay, bu nedenle asılsız ihbar yaptığını söyledi. Sağlık görevlileri Eren Alisay'ın bacağına pansuman yaparken, polis de kimliğini inceledi. Yapılan kontrolde, hakkında yaralama suçundan arama kararı bulunduğu ortaya çıktı.

Polis tarafından gözaltına alınan Eren Alisay'ın, 2 ay önce hırsızlık amacıyla yerel bir televizyon kanalına girerek LCD televizyonu çaldıktan sonra da yangın çıkarttığı ifade edildi. Hırsızlık suçundan yakalandıktan sonra sevk edildiği mahkeme tarafından  tutuklanan Eren Alisay'ın, 20 gün önce tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldığı saptandı.

Polis, havuzda kaydıraktan düştüğünü ileri süren Eren Alisay'ın, Bayramyeri Semti'ndeki bir kasap dükkanına hırsızlık yapmak için girmek isterken düşüp yaralandığını belirlerken, şüpheli suçlamayı kabul etmedi.



RÇ(AÖ/İD)