Artvin’in Ardanuç İlçesi’nde yaşayan 57 yaşındaki İbrahim Mutlu, psikolojik sorunları bulunan kızı Songül Mutlu’yu tedavisini yaptırmak üzere 5 gün önce Rize’ye getirdi. Kente geldiklerinde baygınlık geçiren genç kız, yere düşünce çevredeki vatandaşlar 112 Acil Servis İstasyonu’nu arayarak ambulans çağırdı. Rize Devlet Hastanesi’ne götürülen ve psikolojik tedavi görmesi gerektiği belirlenen Mutlu, hastaneden kaçtı. Babasının bulduğu öğrenilen genç kız için 112 Acil Servis ekiplerine ikisi aynı gün olmak üzere 3 günde 4 ihbar daha geldi. İhbarlara giden görevliler, Songül Mutlu’ yu yerde yatar halde buldu. Her defasında götürüldüğü hastanede tedaviyi reddeden ve kaçan Mutlu’yu babası da ikna edemedi.

BU KEZ İKNA EDİLDİ

Son ihbarda Songül Mutlu'yu Kütüphane Caddesi'nde yine yerde yatarken bulan 112 acil servis görevlileri, ambulansla Rize Devlet Hastanesi’ne götürdükleri kızın yaşadıklarıı da Rize Sağlık Müdürü Dr. Mustafa Tepe’ye bildirildi. Ardanuç İlçesi Kaymakamı ile temasa geçince ailenin fakir ve psikolojik sorunları olduğunu öğrenen Tepe'nin girişimi sonucu ikna edilen Songül Mutlu, tedavisi yapılmak üzere Trabzon’un Çaykara İlçesi’ndeki Ruh ve Sinir Hastalıkları Hastanesi’ne sevk edildi. Ardanuç Kaymakamlığı da fakir aileye yardım için girişim başlattı.

Rize Sağlık Müdürü Dr. Mustafa Tepe, “Son ihbarın ardından araştırınca durumunu öğrendik. Aile oldukça fakir ve psikolojik sorunları mevcut. Songül Mutlu'yu tedavi için ilgili hastaneye sevk ettik. Ardanuç Kaymakamlığı da aileye yardım edecek. Hasta da inşallah iyileşecek” dedi.