Trabzon'da bu sabah 112 Acil Servis ekibinin ambulansla hastaneye götürdükleri hasta Şemsettin Aktaş'ın saldırısına uğradığı anların güvenlik kamerası görüntüleri ortaya çıktı.

Ambulans içersinde kendine gelen Şemsettin Aktaş'ın saldırısına uğrayan Dr. Ayşe Büşra Önder ile sağlık görevlisi Hatice Eriş'in, ambulans sürücüsü Haydar Yıldırım'ın aracı Yavuz Selim Bulvarı üzerinde durdurarak yan kapıyı açmasının ardından ambulanstan inerek kaçtıkları kameralara yansıdı. Elinde bıçakla şoföre saldıran Aktaş'ın ise ambulanstan yere düştüğü, şoför Yıldırım'ın etkisiz hale getirme çabalarına rağmen bir türlü kontrol altına alınamadığı görüldü. Aktaş'ın her defasında şoförün elinden kurtulup tekrar saldırdığı, bir süre sonra da olay yerine gelen polisler tarafından etkisiz hale getirilmesi de kamera görüntülerine yansıdı.

Olayın görgü tanığı Ayhan Çakıroğlu, sağlık görevlilerinin çığlığı üzerine, yaşanan arbedeye şahit olduğunu söyledi. Saldırganın her defasında ambulans görevlisinin elinden kurtularak saldırdığını ifade eden Çakıroğlu, tüm bunlara rağmen şoförün şahsa zarar vermeden etkisiz hale getirme çabasını taktir ettiğini belirtti.

Bu arada gözaltına alınan Şemsettin Aktaş, sorgusunun ardından Adliye'ye sevk edildi. Hastanede tedavileri yapılan Dr. Önder, sağlık görevlisi Eriş ve sürücü Yıldırım'a ise 3'er gün 'iş göremez' raporu verildi.

OLAYA KINAMA

Trabzon Numune Eğitim ve Araştırma Hastanesi çalışanları, yaşanan olayın ardından  basın açıklaması yaparak olayı kınadıklarını açıkladı. Basın açıklamasına Trabzon Sağlık İl Müdürü Uzm. Dr. Kemal Süleyman ve Trabzon Tabipler Odası Başkanı Prof. Dr. Yakup Aslan’da katıldı. Trabzon Sağlık İl Müdürü Uzm. Dr. Kemal Süleyman, yine hiç istenmeyen bir olay yaşadıklarını belirterek, "Şiddet toplumsan bir problem. Öğretmene, polise, doktora şiddet var. Sporda şiddet var. Toplumun her alanında şiddet var. Bu problemin temeline inmek ve problemi çözmek lazım. Ama öncelikli olarak sağlıkta şiddet için çalışmalarımız devam ediyor. Kişiler davacı olmasalar bile şiddeti uygulayanlara kamu davası açılıyor. Biz bu saldırıdan sonra şahıs hakkında suç duyurusunda bulunduk" dedi.

Trabzon Tabibiler Odası Başkanı Yakup Aslan da olayı kınadı ve acilen bir çözüm bulunması gerektiğine işaret etti.