Mudurnu'ya bağlı Alpagut Köyü'nde oturan Z.Ç., 4 Ocak'ta rahatsızlanarak ambulansla Bolu İzzet Baysal Kadın Doğum ve Çocuk Hastanesi'ne kaldırıldı. Nüfus cüzdanına göre 11 yaşında olan Zeynep Ç.'nin 8 aylık hamile olduğu tespit edildi. Zeynep Ç. muayenesinin ardından dini nikahlı eşi Ergün Dönmez ile hastaneden ayrılınca, Sağlık Bakanlığı Teftiş Kurulu Başkanlığı'nca müfettiş görevlendirilerek soruşturma başlatıldı. Bu sırada, evlenmeden önce Ağrı'nın Patnos İlçesi'nde yaşayan Zeynep Ç.'nin, Ergün Dönmez ile evlenebilmek için Ağrı Devlet Hastanesi'nden kemik yaşının 17 olduğunu belgeleyen rapor alıp, Kasım 2011 tarihinde Patnos Asliye Hukuk Mahkemesi'ne 'yaş tashihi' davası açtığı belirlendi.

YAŞINI BÜYÜTTÜ, NİKAHLANDI

Kemik yaşının 17 olduğu tespit edilen Zeynep Ç., mahkeme kararıyla yaşını büyüttükten sonra, geçen hafta Ergün Dönmez ile Ağrı'da nikah kıyarak Mudurnu'ya geldi. Bugün doğum sancıları başlayan Zeynep Dönmez, Bolu İzzet Baysal Kadın Doğum ve Çocuk Hastanesi'ne kaldırıldı. Zeynep Dönmez 3 kilo ağırlığında kız bebek dünyaya getirdi. Denmez çifti kızlarına 'Sevgi' adını verdi. 

EŞİ: NURTOPU GİBİ KIZIMIZ OLDU

Gazetecilerin çekim yapmasına izin vermeyen 25 yaşındaki Ergün Dönmez, Zeynep Dönmez'in 18 yaşına girdiğini söyleyerek, "Artık hiçbir problemimiz kalmadı. Nüfus cüzdanına göre yaşı 11 idi. Gerçek yaşı şu an 18. Hastaneden rapor alındı. Daha sonra mahkeme kararı ile yaşı büyütüldü. Nikahımızı kıydık. Şimdi de nurtopu gibi kızımız oldu. Çok mutluyum" dedi.



KY(MÇ/COŞ)