Yakutiye ilçesi Emin Kurbu Mahallesi'nde yaşayan birbirlerine akraba olan iki aile, çocuklarını beşik kertmesi yaptı. Aileler arasında yapılan nişanın ardından çocuk yaştaki kız ile O.C.Z., arasında iddiaya göre cinsel birliktelik yaşandı. Düğün tarihi belirlenen nişanlı gençler, yakınlarının ihbarı üzerine gözaltına alındı. Emniyet, çocuk şubesinde verdiği ifadede nişanlısının evine sıkça gittiğini belirten A.İ., "Eve gittiğimde O. bana 'öpüşelim, soyun' dedi. Soyundum ve cinsel ilişkiye girdik" dedi.

BABALARI DA MAHKEMEYE ÇIKTI

O.C.Z. ile birlikte babası U.Z. ve A.İ.'nin babası E.İ., savcılık ifadesinin ardından tutuklama istemi ile mahkemeye sevk edildi. 3'ncü Sulh Ceza Mahkemesi'nde hakim karşısına çıkan O.C.Z., "A. ile aramızda beşik kertmesi vardı, nişan yaptık. Nişan mahallede eğlenceli olarak yapıldı. A. ile hiç başbaşa kalmadık. Psikolojik rahatsızlığım var. A. ile hiç birlikte olmadım ve niçin okula gitmediğini bilmiyorum" diye ifade verdi.

Kız 18 yaşına geldiğinde evlenmeleri konusunda aralarında söz kestiklerini anlatan O.C.Z'nin babası U.Z., söz kesmelerinin amacının A.İ.'yi okutmak olduğuna ileri sürdü. U. Z., "Hatta okul kıyafetlerini ben aldım. Söz kesilmeden önce A. sürekli okuldan kaçıyordu. Oğlum zeka özürlüdür. Şimdi bıraksan evin yolunu bulamaz. A. bizim evde kesinlikle yatıya kalmadı. Gündüzleri 1- 2 saat gelip giderdi. Yaşı küçük olduğu için ne dediğini bilmiyor" diye konuştu.

Kızının yaşının küçük olduğu için ne söylediğini bilmediğini ileri süren babası E.İ. de, çocukları büyüdüklerinde evlendireceklerini söyledi. Mahkeme, kızın babası E. İ. ile erkeğin babası U.Z.'yi serbet bırakırken O.C.Z.'yi 'çocuğun nitelikli cinsel istismarı' suçundan tutukladı. 



HP(KS/COŞ)