Antalya ve Mersin bağlantılı çalışan bir şebekenin fuhuş amaçlı suç örgütü kurduğu bilgisini alan Asayiş Şube Müdürlüğü ekipleri, 5 Aralık'ta Adana merkez ve Kozan İlçesi, Mersin'in Tarsus İlçesi ve Antalya'da eş zamanlı olarak 7 ayrı adrese baskın düzenledi. Yapılan baskınlarda para karşılığı zorla fuhuş yaptırıldığı belirlenen 11 yaşında bir kız çocuğunun da aralarında bulunduğu 9 kadın kurtarıldı.

Şebeke lideri M.K. ile birlikte H.K., M.D., C.D., Ö.E., G.A., M.Y., S.U., A.K., F.B. ve O. K. gözaltına alındı. Adana Emniyet Müdürlüğü'nde sorgulanan şüphelilerin müşterilerinden gelen talebe göre kadın buldukları tespit edildi. Biri resmi nikahlı 3 eşi olan şebeke lideri M.K.'nin şebeke içerisinde 'damat' lakabıyla tanındığı, evlenme vaadiyle tanıştığı kadınlarla ilişkiye girip, onların görüntüsünü çektikten sonra internette yayma tehdidiyle fuhuşa sürüklediği ileri sürüldü.

AVUKAT, 11 YAŞINDAKİ KIZLA İLİŞKİYE GİRMİŞ İDDİASI

Şüphelilerin iddiası üzerine polis, para karşılığı kadınlarla ilişkiye girdiği anlaşılan 35 kişiyi de ifade için çağırdı. İfade için çağrılanlar arasında Adana Barosu'na kayıtlı bir avukatın da bulunduğu ve ismi açıklanmayan avukatın 11 yaşındaki kız çocuğuyla ilişkiye girdiği ileri sürüldü. İddiayla ilgili Adana Baro Başkanlığı'na da bilgi verilirken avukat, soruşturmayı yürüten savcının talimatı üzerine ifadesi alındıktan sonra serbest bırakıldı.

Cinsel saldırı, para karşılığı fuhuş yapmak, uyuşturucu madde ticareti gibi bir çok suçtan poliste kaydı bulunan şüpheliler, Emniyet Müdürlüğü'ndeki sorgularının ardından adliyeye sevk edildi.

KIZ YURDA YERLEŞTİRİLDİ

Şebekenin elinden kurtarılan kadınlar haklarındaki işlemlerin ardından serbest bırakılırken 11 yaşındaki kız çocuğu da Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü'ne bağlı yurda yerleştirildiği bildirildi.