Reyhanlı'dan dün gece minibüslere bindirilen Suriyeliler, sabah saatlerinde geldikleri Osmaniye'de Yüksek Öğrenim Kredi ve Yurtlar Kurumu Osmaniye Yurt Müdürlüğü ile Atatürk Öğrenci Yurdu'na yerleştirildi. Kadın ve çocukların fazla olduğu grup arasındaki yaşlılar, fenalık geçirince sağlık ekipleri müdahale etti. Bazı yaşlılar, Osmaniye Devlet Hastanesi'nde tedavi altına alındı.

Suriyeliler mikrofonlara konuşmaktan kaçınırken tercüman Ali Demir, Suriyelilerin ülkelerinde savaş olduğu için vatanlarını terk ederek buraya geldiklerini belirterek, "Türkiye Cumhuriyetine sığınmacı olarak gelen Suriyelilere ülkemiz kucak açmıştır. Buradaki insanlar Beşar Esad'ın zulmünden korkup tekrar ülkelerine gidip de, herhangi bir şiddete maruz kalacakları korkusu ile kameralar karşısında konuşturamıyoruz. O kadar ülkelerinde işkence zulüm görmüşler ki, Türkiye'de oldukları halde hala korkuyorlar" dedi. 10 BİN KİŞİLİK KAMP HAZIRLIĞI

Osmaniye Valisi Celalettin Cerrah ise Suriyelilerin her türlü ihtiyacının karşılamaya çalıştıklarını, gün içinde gelenlerin sayısının 2 bini bulmasını beklediklerini söyledi. Vali Cerrah, Cevdetiye Beldesi yakınlarında 10 bin kişi kapasiteli kamp yeri hazırladıklarını belirterek, "Cevdetiye kampını 1 Eylül'e kadar tamamlamamız isteniyor. Kızılay, sağlık ve diğer kurumlarla beraber çalışmalarımız olacak. Özel İdare olarak yer düzenlemesi çalışmalarımız devam ediyor. En kısa sürede de burayı bitirip 1 Eylül'den sonrada gelecek 10 bin civarındaki Suriye vatandaşını Cevdetiye Beldesine yerleştireceğiz" dedi.

İE(BY/ESM)