Çeşme Mahallesi Kalealtı Sokak'ta bulunan tarihi Kalealtı Ortaokulu’nun önünde toplanan yaklaşık 50 kişi, tarihi okulun çürüdüğünü ve binanın tehlike saçtığını söyleyerek tepki gösterdi. Öğrenciler de, “Hep zengin okullarına yatırım niye?”, “Yeni okul istiyoruz”, “Okul temeli yıkılıyor, yenilik için ölüm mü lazım?’’, “Lütfen yardım edin” yazılı döviz ve pankartlar açarak anne ve babalarına destek oldu.

Çocuklarının sağlıklı bir eğitim alacakları bir okul istediklerini söyleyen veli Sevim Akyel, “Tuvaletlerimiz dışarıda ve sağlıksız. Sınıflardan fare çıkıyor. Camlar aralıklı olduğu için soba yandığı halde sınıflar ısınmıyor. Merdivenlerimiz tahta olduğu için çocuklarımız tehlike atlatıyor. Başka okullarda çocuklar çok iyi şartlarda eğitim görüyorlar. Bizim çocuklarımız da aynı sınavlara giriyorlar ama farklı şartlarda eğitim görüyorlar. Bu adil değil” dedi.

FARE ÇIKIYOR

5’inci sınıf öğrencisi İrem Baş ise, sınıflarından fare çıktığını söyleyerek, “Sınıfımızın tahtaları kırık. Öğretmenimiz düşüyordu. Arkadaşım sıradan düştüğü için kafası yaralandı. Bende camdan düşüyordum. Sobalar tütüyor ve bacamız kırıldı. Yeni ve temiz bir okul istiyoruz” dedi.



BD(MÇ/AK)