Rize'den Sakarya'ya 1944 yılında göç eden ve 7 çocuğu olan İbrahim Kabil, 100'üncü yaşını ailesinin 69 bireyinden 45'iyle birlikte Yukarı Kirazca'daki evinde kutladı. Torunlarıyla birlikte pastayı kesen Kabil, kalabalık ailesinin bir araya gelmesiyle duygulandı.

Kendi ihtiyaçlarını kendi görebilen ve yavaş da olsa yürüyebilen İbrahim Kabil, uzun ve sağlıklı ömrünü doğal beslenmeye, hiç sigara kullanmamasına bağlıyor. İbrahim Kabil, "Çok olaylara şahit oldum. Seferberlikten ötürü babamı bilemedim, tanımadım" dedi.

İbrahim Kabil'in torunu Nafiye Hanım da, "Böyle bir ailenin kız torunu olmaktan ötürü çok gurur duyuyorum. Ben büyük torunlardan olduğum için, benim birkaç yıl önce teyzem vefat etti. Beni de biraz ona benzettiği için 'seni Fatma'mın yerine koydum' dedi. Şimdi ben hem torunum, hem de rahmetli olan teyzemi temsil ediyorum onun gözünde. Bundan da çok gurur duyuyorum" diye konuştu.

'AİLEMİZ BİRBİRİNE BAĞLI'

İbrahim Kabil'in Rize'de yaşayan torunu Hatice Çalışkan ise, annesinin Rize'de evlenmesi nedeniyle kendilerinin orada kaldıklarını belirterek şunları anlattı:

"Biz de orada evlendik ama burasıyla bağımızı hiçbir zaman koparmadık. Bizim ailemiz birbirine bağlı bir aile. Yetmiş kişilik aile kenetlenmiş vaziyette. Biz bu kenetlenmeyi büyükbabama, birkaç yıl önce kaybettiğimiz anneanneme, teyzeme borçluyuz. Büyükbabamın burada olduğunu Rize'deki herkes biliyor, herkes telefonla arıyor. Rize'yle Sakarya arasında köprü kurduk. Her tarafta insanımız var ama, hepsi burada birleşiyor."



AG(MB/COŞ) (FOTOGRAFLI)