Göçük, saat 18.30 sıralarında Ayiçi Mahallesi'nde faaliyet gösteren özel şirkete ait maden ocağında meydana geldi. Üretim sırasında tavan çökmesi sonucu oluşan göçükte maden işçileri 27 yaşındaki İsmet Esen ile Soner Kan, mahsur kaldı. İsmet Esen, mesai arkadaşlarının yaptığı çalışma sonucu göçükten yaralı olarak çıkarıldı. Zonguldak Atatürk Devlet Hastanesi'nde tedavi altına alınan Esen'in sağlık durumunun iyi olduğu belirtildi.

İsmet Esen'in birlikte çalıştığı ustası evli ve 1 çocuk babası Soner Kan'a ise henüz ulaşılamadı. Maden işçileri, eşi 20 yaşındaki Fatma Kan'ın 3 aylık hamile olduğu öğrenilen Soner Kan'ı kurtarma çalışmalarını sürdürüyor. İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü ile 112 Acil Servis ekibi ocak önünde beklerken, şirket yöneticileri basın mensuplarını ocağa yaklaştırmadı.

Gece boyunca Zonguldak Atatürk Devlet Hastanesi önünde bekleyen Soner Kan'ın yakınları ise büyük üzüntü yaşadı. Soner Kan'ın dayısı Nazım Koç, "Daha önce başka bir maden ocağında çalışıyordu. 1 ay önce burada işe başladı. Bize 100 lira fark alacağını söylemişti. Ama bu iş başına geldi. Eşi 3 aylık hamile. İnşallah sağ kurtulur. Biz de bekliyoruz" diye konuştu.

Soner Kan'ı kurtarma çalışmaları sürüyor.



GG(EE/BT)