Kadir Acar’ın hüzünlü hikayesi Gördes’in Beğel köyünde başladı. Kadir Acar, 1988 yılında Beğel köyünde Mustafa Aydın Acar ve Hatice Acar çiftinin ilk çocuğu olarak dünyaya geldi. Ardından 1990 yılında Kadriye ve 1992 yılında Kaan doğdu. Üç çocuklu Acar çifti, aralarındaki geçimsizlik nedeniyle boşandı. Anne Hatice Acar daha sonra bir başka kişiyle evlenerek, köyü ve çocuklarını terk etti. Baba Mustafa Aydın Acar da, çocuklarına bakamadı ve durum yetkili makamlara iletildi.

Üç kardeş 1998 yılında Muğla Sosyal Hizmetler ve Çocuk Esirgeme Kurumu’na yerleştirildi. Çocuklar yaklaşık 4 yıl birarada kaldı. 2002 yılında önce en küçük kardeş Kaan, bir yıl sonra kız kardeş Kadriye evlatlık olarak verildi. Hayatta yapayalnız kalan Kadir Acar, 2006 yılında 18 yaşını doldurak en son kaldığı Manisa Yetiştirme Yurdu’ndan Köyüne döndü.

Kadir Acar, Başbakanlık Sosyal Hizmetler ve Çocuk Esirgeme Kurumu’nun 2007 yılında açtığı sınavı kazanarak, Gördes İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü’ne hizmetli kadrosuyla tayin oldu.

BİR FOTOĞRAFLARI BİLE YOK

Hayat hikayesini anlatırken gözleri dolan Kadir Acar, 5 yıldır bu kurumda çalıştığını belirtti. Annesinin nerede olduğunu bilmediğini, babasının ise Beğel Köyü’nde yalnız yaşadığını anlatan Acar, “Ancak bugün 20 ve 22 yaşlarına gelen kardeşlerim gözümde tütüyor. Onlarla ilgili hiçbir bilgi alamıyorum. Muğla’ya bir kere müracaat ettim, ancak bir sonuç alamadım. Sadece onların Çocuk Esirgeme Kurumu’ndan gidişindeki halleri var gözümün önünde. Birileri bana yardım etsin, yol göstersin, yüreğimdeki bu acıyı dindirsin. Kardeşlerimin bir fotoğrafı bile yok elimde. Eğer olsaydı, Kadriye ile Kaan’ı her gün öperdim” diye konuştu.

KARDEŞLERİNİ GÖRME HAKKI VAR

Çocuk Edinme Mevzuatı’na göre, Kadir Acar’ın kardeşlerini görme hakkı bulunuyor. Sosyal Hizmetler ve Çocuk Esirgeme Kurumu yetkilileri, evlat edinen aileleri, “Çocuk 6-8 yaş grubuna geldiğinde, ona kardeşi ya da kardeşleri olduğunu söyleyin” diye uyarıyor. Ailelerin bir bölümü bu uyarıyı dikkate elırken, bir bölümü gizlemeyi tercih ediyor. Yine mevzuata göre, kardeşlerin görüşebilmesi de evlet edinen ailenin iznine bağlı bulunuyor. Kadir Acar’ın iki kardeşini görme arzusunun gerçekleşmesi için, Muğla Sosyal Hizmetler ve Çocuk Esirgeme Kurumu’nun evlat edinen ailelere rızasının olup olmadığını sorması gerekiyor.



Aİ(İÖ/AAA)