Hitit Üniversitesi Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde görev yapan 3 imamdan biri olan evli ve 2 çocuk babası Mustafa Özer, 10 yıldır görev yaptığı morgda, cenazeleri dini vecibelere göre yıkayıp, kefenleyip yakınlarına teslim ettiklerini söyledi. Manevi olarak yaptığı için işinin çok önemli olduğunu dile getiren Özer, "Cenazelerin yıkanması, bunların kan ve yaralarının temizlenmesi ve cenaze yakınlarına temiz bir şekilde teslim etmek son derece önemli. Manevi yönden işimi layıkıyla yapmam benim için önemli ve kalbim rahat. Manevi olarak rahatlatıyor" dedi.

10 yılda yaklaşık 4 bin cenazeyi yıkadığını belirten Mustafa Özer, "Büyük bir titizlikle ben işimi yapmaya çalışıyorum. Özelikle fiziki yönden hırpalanmış, çürümüş ya da trafik kazası sonucu parçalanmış cenazelerin yıkanması konusunda çok dikkat ediyorum. Bu cenazelerin kan ve yaralarının temizlenmesi ve cenaze yakınlarına temiz bir şekilde teslim etmek son derece önemli" diye konuştu.

Mustafa Özer, çocuk ve genç yaştaki cenazeler ve ailelerinin durumunun kendisini duygusal olarak çok etkilediğini de belirterek Yunus Emre'nin, "Bu dünyada bir nesneye yanar içim göynür özüm/ Yiğit iken ölenlere gök ekini biçmiş gibi" dizelerini hatırlattı.