Samsun Cumhuriyet Savcılığı, kentte son 20 yıl içerisindeki ayrı ayrı toplam 36 faili meçhul ölümlü olayı takibe aldı. Polis ve jandarma ekipleri, savcılığın talimatıyla bölgelerindeki dosyaları incelemeye, yeni tanık ifadeleri ve teknik takiplerin ardından tek tek çözmeye başladı. Önce menkez İlkadım İlçesi'nde 7 yıl önce 44 yaşındaki Abdül Fettah Sağlamer ve 56 yaşındaki Uğur Koçoğlu'nun bir büfenin önünde kurşun yağmuruna tutularak öldürülmesiyle ilgili dosyayı açan savcılık çok önemli bilgilere ulaştı.

FAİLİ MEÇHULDU ÇÖZÜLDÜ

Alınan ifadeler ve yapılan takipler sonrasında Sağlamer ve Koçoğlu'nun öldürülmesiyle ilgili azmettirici olarak Şaban Sağlam yakalandı. Bunun ardından devam eden ve bu dosyayla bağlantılı olduğu tespit edilen yeni bilgilere ulaşıldı. Sağlam'ın Ordu'nun Perşembe İlçesi'nde 2002 yılında Abdurrahman Sarıalioğlu'nun öldürülmesi ve iki kişinin yaralanması, 2004 yılında Servet Nur'un silahla yaralanması, 2005 yılında İstanbul Esenlerde Güngör Bektaş'ın öldürülmesi olaylarının da azmettiricisi olduğu belirlendi. Abdül Fettah Sağlamer ve Uğur Koçoğlu'nun öldürülmesi olayında Yavuz Selim Fazlıoğlu ile Adem Kılıç'ın tetiği çektiği, Ordu'nun Perşembe İlçesi'nde Sarıalioğlu'nun öldürülmesi ve 2 kişinin yaralanmasıyla sonuçlanan olayda ise tabancayı Tarık Seymen'in kullandığı saptandı. Bunun üzerine 4 gün önce Samsun, İstanbul, Rize, Tokat, Kocaeli ve Trabzon illerine eş zamanlı operasyonlar düzenleyen polis 22 kişiyi gözaltına aldı.

YILLAR SONRA OLAYLAR ÇÖZÜLDÜ 7 KİŞİ TUTUKLANDI

Şüphelilerin İl Emniyet Müdürlüğü'nde ifadesini alan Cumhuriyet savcısı, gözaltında bulunan 22 kişiden 11'ini serbest bıraktı. Cinayet olaylarını azmettiren, tetiği çeken ve bu olaylara yardım ve yataklık ettiği öne sürülen 11 kişi ise tutuklanmaları talebiyle dün akşam Adliye'ye sevk edildi. İfadelerinde ise olayların kapandığını düşünen şüpheliler şaşkınlık yaşadı. Cinayet şüphelisi Tarık Seymen ifadesinde, "Bizi nasıl buldunuz? 10 yıl önceki olayı nasıl çözdünüz?" diyerek yaşadığı şaşkınlığını dile getirdi.

11 kişiden Şaban Sağlam, Yavuz Selim Fazlıoğlu, Adem Kılıç, Tarık Seymen, Mustafa Seymen, Murat Güven ve Mehmet Güven tutuklanarak cezaevine gönderildi. S.A., G.A., E.O. ve  M.K. ise tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı.

Cumhuriyet Savcılığının konuyla ilgili soruşturmasının devam ettiği ve diğer faili meçhul dosyaları tek tek incelediği belirtildi.


-----

S.A. : Selçuk Atalar

G.A. : Gökhan Arslan

E.O. : Ergün Ocak

M.K. : Metin Koç