Osman Yılmaz Mahallesi'nde oturan şoför Ramazan Kaya, SSK emeklisi babası Mustafa Kaya'nın adına, 2002 yılında kamyon aldı. Tüm kayıtların babasının üzerine olduğunu ve ilgili her yere bildirildiğini belirten Ramazan Kaya, aynı zamanda vergi mükellefi de olan babası adına Sosyal Güvenlik Kurumu'nun 10 yıl sonra 3 bin lirası faiz olmak üzere 10 bin 385 lira borç çıkarttığını, bu borcun da tek seferde ödenmesini istediğini, ödeyemedikleri için de babasının maaşından haciz yoluyla ayda 440 TL olarak kesilmeye başlandığını söyledi. 

Ramazan Kaya, kurumun, vergi mükellefi olan emeklilerin maaşından yüzde 10 oranında kesinti yapması gerektiğini ancak, unuttulduğu için bunun 10 yıldır yapılmadığını, farkına varınca tahsil yoluna gittiklerini söyledi. Kaya, şöyle dedi:

"Kurum kendi unutkanlığının faturasını bize çıkarıyor. Bu paranın 3 bin lirası faiz. Zamanında kesinti yapılsa, babamın maaşından ayda ortalama 160 TL kesilecek ve bu rakam bizi etkilemeyecekti. Vergi mükellefi olup da kesinti yapılmayan ve bizim gibi yıllar sonra hatırlanıp toplu olarak ödeme istenen 2 milyon civarında emekli olduğu söyleniyor."

Geride kalan süreçte kendisine herhangi bir bildirim yapılmadığını ve sözü edilen borçtan haberdar olmadığını belirten Kaya, "Devlet beni unutmuşsa bu benim sorunum değil. Hiçbir suçum yokken bir de 3 bin TL faiz ödemek zorunda kaldım. Başbakanımız bunları duysun" derken, cezanın kaldırılması için de itiraz dilekçeleri yazdıklarını ancak şu ana kadar sonuç alamadıklarını söyledi.



OY(MB/İD)