Kaza, Kırmızıtoprak Mahallesi Atatürk Caddesi Asker Hastanesi önünde dün saat 19.00 sıralarında meydana geldi. Fatih Sultan Mehmet İlköğretim Okulu 5'inci sınıf öğrencisi Ömer Keleş, 2 arkadaşıyla birlikte kavşakta kırmızı ışıkta duran Muharrem Eryörük yönetimindeki 07 NJ 666 plakalı gelin arabasının önünü kesip bahşiş istedi. Para almak için araca tutunan Ömer, bir anda dengesini kaybedip yere düştü ve hareket eden otomobilin altında kaldı. Gelin arabası durmayarak uzaklaştı, ağır yaralanan Ömer Keleş ise çevredekilerin ihbarı üzerine olay yerine gelen 112 Acil Servis ambulansıyla Eskişehir Osmangazi Üniversitesi Hastanesi'ne kaldırıldı. Ömer, acil serviste doktorların tüm çabasına rağmen kurtarılamayarak öldü.

Polisler, gelin arabası olarak kullanılan otomobili, kaza yerine yaklaşık bir kilometre uzaklıktaki Tülomasaş Düğün Salonu önünde buldu. Belçika'da işçi olarak çalıştığı belirtilen otomobil sürücüsü Muharrem Eryörük gözaltına alındı.

Eryörük polise verdiği ifadesinde, "Düğün konvoyunda gelin arabası olarak otomobilimle en önde gidiyordum. Asker Hastanesi önünde ışıklarda kırmızı yanınca durdum. Bu sırada yanıma küçük yaşlarda 3 çocuk geldi ve para istedi. Ben de daha önce içerisine belirli miktarlarda para koyduğumuz birkaç zarfı çocuklara verdim. Bu sırada yeşil ışık yanınca hareket ettim. Bir süre gittikten sonra arkamda yaklaşık 300 metre mesafede bir kalabalığın oluştuğunu dikiz aynasından gördüm. Konvoyun önünde ben olduğum için durmayarak düğün salonuna gittim. Çocuğun otomobilin altında kaldığını düğün salonuna gelen polislerden öğrendim. Otomobilimle çocuğa herhangi bir çarpma olmadı, kazayı da hissetmedim" dedi.

TOPRAĞA VERİLDİ

Kazada ölen oğlu Ömer Keleş, Büyükşehir Belediyesi Asri Mezarlığı'nda toprağa verildi. Çocuğun babası inşaat işçisi 32 yaşındaki Mustafa Keleş, "Ömer, saat 17.00 sıralarında bisikletini alıp evden ayrılmış. Daha sonra kazada yaralandığı haberini aldık. Hastaneye gittiğimizde ise oğlum ölmüştü. Oğlumun ölümüne neden olan sürücüden şikayetçiyiz" dedi.

OTOMOBİL İNCELENİYOR

Emniyet Müdürlüğü yetkilileri, gelin arabası olarak kullanılan otomobilde Olay Yeri İnceleme Şubesi ekiplerince parmak izi araştırması yapıldığını, araç lastiklerinde kan izlerinin olup olmadığının incelendiğini, kazayla ilgili soruşturmanın sürdüğünü bildirdi.



KA(EK/CK)