Ordu'da ailesiyle oturan Ferdi Altunsarı, 250 bin kişide 1 görülen bağışıklık sistemi yetmezliği olduğu belirlenince tedavi için babası Mahmut Altunsarı ile 5 yıl önce Antalya'ya geldi. Akdeniz Üniversitesi Tıp Fakültesi Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Ana Bilim Dalı'nda Prof. Dr. Akif Yeşilipek tarafından tedavisine başlanan minik Ferdi, doktoruna "Doktor amca beni de yaşat, ben de kurtulmak istiyorum" dedi. Tedavi süreci devam ederken minik Ferdi, 2009 yılında ABD'den gelen iliğin nakledilmesiyle sağlığına kavuştu.

Sağlığına tamamen kavuşan Ferdi Altunsarı, babasıyla birlikte 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı'nda doktoru Prof. Dr. Akif Yeşilipek'i ve tedavi gördüğü servisi ziyaret etti. Ferdi Altunsarı, en mutlu gününde doktor amcaları ve hemşire ablalarına teşekkür etti. Oğlunun kendisini yaşatan doktor amcaları ve hemşire ablalarına teşekkür etmeye geldiğini aktaran baba Mahmut Altunsarı, ilik naklinden sonra Ferdi'nin okula başladığını ve sınıfının en başarılı öğrencileri arasında olduğunu söyledi.

Prof. Dr. Akif Yeşilipek ise Ferdi Altunsarı'nın tek tedavi şansının kemik iliği nakli olduğunu söyledi. Prof. Dr. Yeşilipek, "Aksi takdirde yakalanacağı ağır enfeksiyonlar neticesinde hasta kaybedilebilirdi. ABD'den gelen ilik Ferdi'ye nakledildi" dedi. Prof. Dr. Akif Yeşilipek, Ferdi'nin kontrollerinin sürdüğünü belirtti. Prof. Dr. Yeşilipek, "Şu an çok sağlıklı. Onu sağlıklı ve başarılı bir öğrenci olarak görmek hepimizi sevindirdi. Bize teşekkür etti, biz de onu hep böyle sağlıklı ve okulunda başarılı görmek istediğimizi söyledik, bayramını kutladık" diye konuştu.