AIESEC üyesi öğrencilerin 6 hafta boyunca rehabilitasyon merkezlerindeki engelli çocukların hayatlarına farklılık katmak amacıyla yaptıkları çalışma Dolphin AVM'de yapılan gala ile son buldu. Engelli çocukların belki de hayatları boyunca gidemeyecekleri ülkelerden gelen kültür elçileri ile iletişim kurarak yaşama sevinçleri arttı. Ayrıca rutin programın dışına çıkan AIESEC üyeleri, dil öğrenme yeterliliği olan çocuklara sınıflar oluşturup basit seviyede İngilizce öğretti. 

Rehabilitasyon merkezlerinde yapılan çalışmalarda AIESEC üyeleri engelli çocuklarla boyamalar yapıp, kukla ve oyuncaklarla gösteriler sundu. 'Engelleri Kaldırın Kocaeli'nin  Proje Başkanı Yeliz Özsar, toplumun ayrılmaz bir parçası olan engellilerin umutla ve geleceğe güvenle bakabilmesi için ellerinden gelen çalışmaları sürdürdüklerini söyledi. Engellilerin üretken bireyler olarak kendi kendilerine yeterli olma konusunda çaba sarfettiklerini kaydeden Özsar konuşmasına şöyle devam etti:

"Engellilerin yaşadığı sorunlar konusunda toplum ve sorumluluk taşıyan her insana görev düşüyor. Engellilerin normal bir hayat sürdürmeleri ancak toplumun duyarlı davranmasıyla olur. Biz engellilerle son derece hassas ve profesyonel bir çalışma içersindeyiz. Biz şuna içten inanıyoruz ki, engelliler ile hayatı paylaşırsak önümüzde hiç bir engel kalmaz." 

AIESEC üyeleri daha sonra engellilerle birlikte AIESEC dansı yaptı. Ayrıca projeye destek veren yabancı AIESEC üyelerine plaket verildi.



EA(MB/COŞ)