10 Numara'nın bu haftaki çekilişinde 108 bin 693 lira kazanan dört talihliden biri, Salihli İlçesi'nde oturan emekli memur 60 yaşındaki Demir Kaya Onaran oldu. İkramiyelerden birinin Salihli'ye isabet ettiğinin duyulması üzerine ilçe sakinleri talihliyi merak ederken, Demir Kaya Onaran, İzmir'den elindeki çekle ilçeye döndü.

Salihli'de 22 yıl İlçe Halk Kütüphanesi'nde memurluk yaptıktan sonra emekliye ayrılan Demir Kaya Onaran, geçen cumartesi günü Mithatpaşa Mahallesi'nde bulunan Umut Loto Bayisi'nde Sayısal Loto oynadı. Üç tutturarak 7 lira 45 kuruş ikramiye kazanan Onaran, bu parayla da dün 10 Numara adlı oyunu 5 kolon oynadı. Bu sabah bayiye giden Onaran, kuponu bayi Yaşar Şapçı'ya verip, ikramiye kazanıp kazanmadığını sordu. Şapçı kuponu okuttuğunda, Onaran'ın 108 bin lira ikramiye kazandığını gördü.

"BENİ ZENGİN EDER MİSİN?"

Loto bayisi Şapçı, "Demir Kaya Onaran, Pazartesi günü bana gelip 'Beni zengin eder misin?' diye sordu. Ben de 'Ederim tabii ki' diye yanıt verdim. Makineye 5 kolon 10 Numara oynatıp kendisine verdim. Sabah saat 08.00'de geldi. Oynadığı kuponu okuttuk ve büyük ikramiyeyi kazandığını öğrendik. Bana kazandığı ikramiyeyi nereden alacağını sordu. Ben de İzmir'den alabileceğini söyledim. Cebinde 2 lira para olduğunu söyleyince ben de çıkartıp 50 lira verdim. Ağabeyimizde İzmir'e gidip çekini alıp gelmiş" dedi.

Şapçı, ayrıca buradan oynanan kuponlara 2001 yılında 10 Numara'dan 120 bin lira, 2004 yılında Şans Topu'ndan 100 bin lira ve 2007 yılında da yine 10 Numara'dan 99 bin lira ikramiye çıktığını söyledi.

"EV ALACAĞIM"

Loto talihlisi Demir Kaya Onaran ise kazandığı ikramiye ile ev alacağını belirterek, "2-3 gün önce Sayısal Loto oynadım. Sayısal oyununda 3 tuttu ve yaklaşık 7.5 lira ikramiye kazandım. Kazandığım ikramiye ile de 10 Numara oynadım. Sabah erken saatlerde de loto bayisine gelerek ikramiye çıkıp çıkmadığını sordum. Zengin olduk mu dedim. Kuponu makineye okutunca kazandığımı öğrendim. Ben de yanımda 2 lira olduğunu ve İzmir'e gidemeyeceğimi söyledim. Bunun üzerine loto bayisi 50 lira borç verdi ve İzmir'e gidip çeki alıp geldim. Bu parayla ev alacağım" dedi. Bayii Şapçı'ya borcunu ödeyen Onaran, bu kez de Şans Topu oynadı.

10 Numara'da büyük ikramiye kazanan talihlilerin kuponları Salihli'nin yanı sıra Ankara-Çankaya, İstanbul-Gaziosmanpaşa ve İstanbul-Pendik'te bulunan bayilerden oynandı.



ES(AÖ/SS)