Merkez Yüreğir İlçesi'ndeki Devlet Hastanesi'nde meydana gelen olayda, bel fıtığı rahatsızlığı nedeniyle muayene sırası bekleyen Leyla Atış, bir ara hava almak için poliklinikten çıkıp bahçedeki banka oturdu. Bu sırada ağaçların arasından bebek ağlaması duyan Leyla Atış, merak edip ağaçların altını kontrol ettiğinde, battaniyeye sarılı halde bir erkek bebek buldu. Bir süre bebeğin annesine ulaşmaya çalışan Atış, kimseyi bulamayınca hastanede görevli polislere götürdü. Acil Servis'te sağlık kontrolünden geçirilen ve göbek kordonu üzerinde duran erkek bebeğe süt verilerek, karnı doyuruldu.

Bebeğin terk edildiğini öğrenen 28 yaşındaki İbrahim Budan, evlat edinmek istedi. Budan, eşiyle birlikte tedavi görmelerine rağmen çocukları olmadığını söyledi. İbrahim Budan, "7 yıllık evliyim, çocuğum olsun diye gitmediğim doktor kalmadı. Allah isteyene vermiyor, verdikleri de böyle sokağa atıyor. Devlet bu bebeği bana versin, seve seve bakarım. Vicdansız anneye de yazıklar olsun" dedi.

Çocuk Şube Müdürlüğü ekiplerince teslim alınan bebek sağlık kontrolünden geçirildikten sonra çocuk yuvasına gönderildi. Hastanenin güvenlik kamerası kayıtlarını incelemeye alan polis, bebeğin anne ve babasının bulunmasına çalışıyor.