Eskipazar'a 20 kilometre uzaklıkta bulunan, kar kalınlığının 1 metreye ulaştığı 50 haneli Çandırlar Köyü'nün yolu 10 gündür kapalı. Kardan temizlenen diğer köylere ulaşımı sağlayan anayola 2 kilometre uzaklıkta bulunan köy yolunun kapalı olmasına köylüler tepki gösterdi. Zincir takılı traktör ve eşeklerle güçlükle 2 kilometrelik yolda ilerleyen köylüler, yolun açılmasını istedi. Köyde taşımalı sistemle eğitim gören 2 çocuk ise okullarına gidemedi.

Çandırlar Köyü Muhtarı Yılmaz Çengel geçen hafta kar yağışı nedeniyle okulların tatil olduğunu, ancak taşımalı eğitimle okullara giden çocukların bu hafta da okula gidemediğini belirtti. Yolun açılmasını isteyen Çengel, "Hastamız olsa hastaneye gidecek durumda değiliz. Zor bir durumdayız. İşin vahim tarafı bu güzergahta olan bütün köy yolları açıldı. Maalesef bizim köyün yolu açılmadı. Bir köylümüz greyder şoförüne yollarımızın açılması konusunda istekte bulunmuş. Fakat kendisi, 'Bana talimat gelmedi, muhtarınız Köy Hizmetleri ile görüşsün' demiş. Ben de 3 gün önce Köy Hizmetleri ile görüştüm. Açılacağını söylediler. Bizim çevremizdeki köylerin yolları açıldı. Bizim yolumuz açılmadı. Bununla ilgili olarak savcılığa suç duyurusunda bulunacağım" dedi.

Şehit Cafer Demirhan İlköğretim Okulu 8'inci sınıf öğrencisi Yelda Şen ise yolun bir an önce açılmasını istediklerini söyleyerek, "Okula gitmek istiyorum. Arkadaşlarımızdan, derslerimizden çok geri kaldık" diye konuştu.



BD(MÇ/CK)