Üniversite sınavlarına hazırlanan S.S., iddiaya göre arkadaşı 25 yaşındaki A.A. geçen yıl aralık ayında giyim atölyesi açmak için müteahhit H.Y.'den 10 bin TL borç para alacağını fakat bir kadın kefil gerektiğini belirtmesi üzerine seneti imzalayıp kefil oldu. Kefil olduktan sonra A.A.'nın parayı aldığı belirten S.S. tacizle ilgili iddiasında da şunları söyledi:

''İlerleyen günlerde A.A., beni H.Y.'den yeniden para almam için bürosuna gitmemi rica etti. Bu sırada H.Y. beni arabasıyla gelip aldı ve birlikte büroya gittik. H.Y. bana benden hoşlandığını ve birlikte olma teklifinde bulunup tacizde bulundu. Tepki gösterincede kefil olduğum için borcu ödememi söyledi.''

Olayı ailesinin duymasından korktuğu için hiç kimseye anlatmadığı belirten S.S., H.Y. ve A.A.'nin kendisini rahatsız etmesi üzerine durumu annesine anlattığı, polise gittikten sonra Cumhuriyet Başsavcılığı'na suç duyurusunda bulunduğunu söyledi. S.S.'nin şikayeti üzerine H.Y., polise verdiği ifadesinde suçlamaları kabul etmeyerek, genç kızı hiç tanımadığını, kefil olmak için gelip imza attıktan sonrada kendisini hiç görmediğini A.A.'nın borcunu ödemediği için seneti avukatı aracılığıyla icra işlemi başlattığını söylediği ifade edildi.



HD(İA/İD)