Olay, 18 Kasım pazar günü saat 05.00 sıralarında merkez Meram İlçesi Kalfalar Mahallesi Hasan Köy Caddesi’nde mahallerinin muhtarı Memiş Sakman’a ait tüp bayiinde meydana geldi. Kimliği belirlenemeyen ve tanınmamak için başına poşet geçiren 2 kişi, önce muhtarlık binası olarak da kullanılan işyerinin dışındaki güvenlik kamerasının açısını değiştirip yukarı kaldırdı. Ardından da kapı kilidini kırıp içeri girdi. İşyerinin içindeki güvenlik kamerasını fark etmeyen 2 kişi, çekmece ve dolapları karıştırdıktan sonra Kalfalar Mahallesi’ndeki 10 bin kişinin kimlik bilgilerinin de bulunduğu dizüstü bilgisayarı ile 6 piknik tüpü, 1 cep telefonu ve bir miktar madeni parayı alıp kaçtı.

Olaydan sonra güvenlik kamerası kayıtlarını da inceleyen polis ekipleri işyerinden hırsızlığı gerçekleştiren 2 kişi ile onlara gözcülük yapan 1 kişinin kimliğini belirledi.

Polis, dün hırsızlıktan 29 suç kaydı bulunan 16 yaşındaki İ.E., 11 suç kaydı bulunan 15 yaşındaki H.A. ve 1 suç kaydı bulunan 15 yaşındaki M.Ö.'yü çaldıkları malzemelerle birlikte gözaltına aldı. Gözaltına alınan 3 kişi, yaşları küçük olduğu için Çocuk Şube Müdürlüğü'ne teslim ederken, çaldıkları dizüstü bilgisayardaki 10 bin kişinin kimlik bilgilerinden haberleri olmadan sattıkları saptandı. Polis, muhtarlığa ait bilgisayar ile daha önce bir emlakçıdan çaldıkları LCD ekran televizyonu sattıkları kişiden geri teslim aldı.

Olayla ilgili soruşturma sürüyor.



HD(İA/AAA)